Thursday, April 7, 2016

Ini Waffle ...



Ini waffle ....

Dibuat khas utk my handsome utk tapau ke sekolah .....

Rajin ?

Merajinkan diri if not ... my handsome tak makan di sekolah ...

Y?

He said malas nak berebut2 waktu break .....

Resepi masih guna yg sama .... spt dlm blog ni ....

Just letak nutella in between utk rasa yg lebih enak ..

Enak ke?

Entahlah .... yg tukang buat tak rasa pun ....

Alhamdulillah ..... 

Monday, April 4, 2016

Ini Tangga ......

Ini tangga .....



Tangga ini tinggi ....

Tangga ini mempunyai 52 anak tangga ...

Hari2 saya naik tangga ini menuju ke tempat kerja .....

Saya gembira sebab saya berjaya juga mendaki tangga ini walau terasa amat sukar ......

Alhamdulillah ..... Usaha Itu Tangga Kejayaan .....








Friday, April 1, 2016

Salam Jumaat



Teringat lirik lagu nyanyian Allahyarham Sudirman Hj. Arshad ...

Ayah dan Ibu itulah permulaan kami .... dapat melihat bulan dan matahari ....

Bagi yg telah melalui dari 'ada' kpd 'tiada' pasti memahami akn maksud lirik lagu itu ....



Salam Jumaat ......

Wednesday, March 30, 2016

Tuesday, March 29, 2016

Minum Petang .....

Alhamdulillah dah slmt kembali ke teratak setetelah seharian di workplace...

Amin Ya Allah dgn izin Mu kami slmt sepanjang perjalanan .....

Smp di depan pintu .... terhidu bau pisang goreng .... 

Alhamdulillah .... rezki menanti utk perut yg berkeroncong ....



Pisang tanduk goreng .... RM4 setanduk pisang ....mahalkan, tp puaslah mkn



This is my fav ..... tepung bater goreng pisang .... rangup krapkrupkrapkrup ....



Cup cake pun ado .... orange butter cake with cream cheese frosting .... sendiri bikin ....

Alhamdulillah rezki petang ini ....

Panorama Dari Aras 4

Tetiba hati meronta2 nak menulis di blog ....

Walhal bkn apa pun nak ditulis ...

Saje jeee nak gtau dlm tph 6 bln dah pindah ke workplace yg baru ....

Workplace yg pertama 10 thn .... huh mmg berakar umbi terasa queen of the kingdom ..... org pun dah menyampah ....

Pindah ke tpt baru sempatlah menjalankan tugas slm 2 bln .... tugas yg totally diff. dari tpt yg lama .... baru rasa nak enjoy depa buat transformasi .... maka berpindahlah ke portfolio yg lain .... wp masih stay di tpt yg sama tapi tdk berfungsi ... alahai ..

Blum pun sempat tunaikan tugas di portfolio yg baru .... diminta plak utk berpindah ke portfolio yg lain .....

Kali ini tentunyalah perlu bergerak keluar ke workplace yg baru .... SYMP

Ini kali move to block yg pernah dihuni sblm pindah ... cuma aras je yg berbeza ....

2 x pindah .... dua2 tpt kena mengemas ..... nasib bdn ...

Nak sharelah panorama dari aras 4 ....















Monday, March 28, 2016

My Monday Morning .....

As usual ....

7.30am am still stuck here at the traffic light junction





Manage to arrive at my workplace @ 7.49am .... Alhamdulillah ....






Sunday, March 27, 2016

Routine .... Setiap 2 minggu



Routine wajib setiap 2 minggu .... meneman my handsome ...

Potong rambut, sbg persediaan utk perhimpunan pagi Isnin .... 

Kalo rambut panjang lepas kolar baju nanti ustaz potong rambut..... itu kata my handsome ....

Caj RM7 ....

While waiting ..... (kebetulan tiada pelanggan lain ....)



Mummy selfie .....


Monday, January 11, 2016

Kempen Solat Subuh ....


Selamat tahun baru masihi .... 2016.... bertambah usia .... anytime boleh dipanggil mengadapNYA ..

Agak lama tidak update blog .... adalah dalam 2 bulan gitu ....

Kali ni nak share kisah solat subuh pagi tadi ...

Kelebihan solat isyak dan solat subuh berjemaah ...
“Barangsiapa yang shalat isya` berjama’ah maka seolah-olah dia telah shalat malam selama separuh malam. Dan barangsiapa yang shalat shubuh berjamaah maka seolah-olah dia telah shalat seluruh malamnya.”
(HR. Muslim no. 656)
Sumber

Kejadian waktu soalt subuh tadi di surau depan rumah .... 

tetiba ruang solat jemaah lelaki agak padat dan sesak berbanding hari biasa ... terkejut melihatnya .... sungguh luar biasa ...
Yang paling terpaku melihatnya .... ramai sungguh yang berpakaian seragam sekolah rendah turut sama solat berjemaah ...

Usai solat subuh ... barulah tahu ... rupanya ada kempen solat subuh anjuran wakil rakyat ... siap disediakan sarapan .... roti dan air kotak ....

Oklah tuuuuu ..... semoga berterusan .....

Entri tanpa gambar .... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...