Tuesday, April 21, 2015

Tanda Dah Tua

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Rejab …. telah muncul …..

Selepas Rejab … Syaaban …

Kemudian Ramadhan  …

Begitulah keadaannya … minggu berganti minggu …

Terasa pantasnya masa berlalu …

Bererti semakin tualah daku …

Kedut di muka dah lama kelihatan … dulu kulit anjal kini lesu …

Uban …. tok sah ckplah mmg tak boleh nak disembunyikan …

Tenaga …. mmg kian berkurangan …amat terasa penatnya sehingga ada kalanya terlena …. walhal bukannya apa sgt kerja yg dibuat ….

Waktu muda dulu mmg amat bertenaga utk menyiapkan apa jua kerja …

Hampir setengah abad …. bgm ku habiskan masa ku?

Pasti ditanya nanti …. di sana …

Selain dari uban, kulit muka berkedut … perlakuan, citarasa, kerisauan juga menjadi tanda2 penuaan

Senarai bwh ni dpt dr FB …. baguslah pd yg menyenaraikannya ….

FB_IMG_1428068160486

Berpandukan senarai di atas… jom muhasabah diri ….

Dari 10 senarai …. item no 2, 5, 6,9 & 10 mmg ketara benarnya pada diriku …

Yang item no 1 tu …. of coz lah tidak …tak rajin pun melepak kedai mamak, kedai makanan segera juga tidak ….

No. 2 … smp la niii pun tidak ku fahami apa ke bondo yg hebat sgt dgn K-Pop ni yg gen Z duk layan sgt ….

Yg no 3 tu sedari dulu … kekadang ikut kekadang langgar je … ahaks …. apa lagi sejak berulang alik beratus kilometer  ni mmg boleh kata hafallah jugak kawasan yg perlu patuh dan juga tidak … tapi dlm beringat terkena jugak …

No. 7 … rasanya oklah jugak boleh get along dgn fesyen yg ada ni …. sbb most of the fashion mmg telah sedia ada di zaman belia ku dulu … skirt kembang, palazo …. cumanya kena beringat2lah spy tidak membazir, sbb fesyen ni ada turun naiknya … penuh lemari kalo ikutkan kata hati …

Item 8 …. keinginan mmg ada tapi alahai hg rumah yg berdentum2 tak mampu le den … harapkan rumah PRIMA atau PPA1M jelah … in shaa Allah jika ada rezki ..

9 & 10 … pd tahap umur yg begini …. mmg byklah aktiviti yg kena filter …. sorilah uolls sbb tak dpt nak ikut rentak korang …. tidak sealiran tidak bererti kita  bermusuh ….cuma kita dari generasi yg berbeza …..

No. 5 …. setiap kali bila balik kpg … maka akan terdengarlah cerita org itu org ini yg rumahnya dah kosong …. ikut anak merantau sbb duk di kpg tak ada yg nak jaga …. so hope so my handsome will take good care of me ….

Last but not least  …. no. 6 …. my handsome …. bukan hny pandai bercakap, bertny soklan yg tak boleh dijawap …. also dah pandai argue ….. ahhhh anak alaf baru …

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...