Wednesday, April 15, 2015

Kopi Itu Hitam …. Bukan Hati Ku …

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Sejak 2 menjak ni …..

Rasa sedap plak minum kopi ….

Kopi asli  …. bukan yg ready made 3 in 1 tuuu

Tapi kopi ni mmg dah ready dlm uncang …. mcm uncang teh tu

1 uncang untuk sekali bancuh …

Biasa bancuh dlm teko 500 ml …

Kalo nak best …. bancuh ngan air panas mendidih yg baru masak …

Masukkan uncang dlm teko ….

20150415_065252

Curahkan air panas mendidih  …. jangan penuh sangat …

Biarkan sebentar utk larutkan serbuk kopi …

Bila air dah tuko warna hitam … masukkan 3 sudu mkn gula pasir … 3 sudu ni rasanya dah cukup manisnya … kalo tak manis tak ‘kick’ …. jgn terlebih manis pulak, penyakit pulak dtg …

Kaco untuk larutkan gula ….

 

20150415_065814

Dah siap ….

Bolehlah minum …

Tapi kalo simpan dlm peti ais utk beberapa jam …. lagilah enak … jadilah kopi ‘o’ ais ….

Best kalo dpt minum kopi ‘o’ ais yg kaw2 ni waktu smp rumah dari office di petang hari …

Nilah kopi tuuu …

 

20150415_065230

Kopi 434 … famouskan kopi ni

Honestly rasanya mmg ummmmmp …. sedappp … mcm dah ketagihlah plak …

Hari2 nak minum …tapi  1 teko jee … jgn lebih …

Biasa kopi panas ni mkn ngan biskut kering jeee … alaaa biskut empat segi tuuu

Tapi kalo mkn dgn biskut ni … mesti lagi sodap …. mcm biskut rayer kannn … alaaa lambat lagi nak rayer ….

0172024144 20150415_080653

Sekian ….. kisah kopi itu hitam …. bukan hati ku …

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...