Tuesday, April 14, 2015

Aktiviti Pagi Ahad .… Taman Saujana Hijau

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Dah bertahun tinggal di sini …

Saban hari jugaklah lalu lalang di jalan utama berhadapan laluan masuk ke Taman Saujana Hijau ….

Setiap kali lalu waktu ambik my handsome dari sekolah …. nampaklah kereta bersusun di tepi jalan masuk ke taman tu …

Kalau waktu pagi di hujung minggu lagilah panjang kereta bersusun di kiri dan kanan  jalan utama ….

Parking area utk ke taman ni di mana sebenornya ??

My handsome pernah bagi tau di atas tu (Taman Saujana Hijau) tempatnya cantik, banyak pokok2 elok berjaga, hijau jee, dari atas tu juga boleh nampak kejiranan kawasan Presint 11 …

Dah byk kali plan nak pi …. tp asyik tangguh jeee … maklumlah di hujung minggu siboknya mmg lain mcm … rasa mcm automated machine … lepas satu satu kerja kena selesaikan …

Pagi Ahad baru nilah …. barulah dapat menjejakkan kaki di sana … tercapai jugak hajat …

Waktu kami sampai dlm kul 9 am…. keadaan dah agak lengang, …. sebab matahari dah tinggi cuaca pun dah panas … Nerd smile

Meh leee layan gambo …

Jogging track …

20150412_094703

Nampak tu my handsome .. sedang melenggang kangkong ..

Traktor tu utk pekerja maintanence …

20150412_093950

Pokok bunga di tepi jogging track …

20150412_093648

Pagar kayu tu … byk yg dah reput,  mmg ada sign board melarang bersandar pd pagar tu ….

20150412_094318

Pandangan dari atas  bukit …. memang nmpk jelas kejiranan Presint 11 …

20150412_094235

Dari kejauhan … bgn yg berkubah …. Kompleks Jabatan Perdana Menteri …

Bgn under construction …. Sekolah Rendah Agama Presint 11 …tak lama lagi siaplah tuuu … bertbh sibuklah lalaun berhampiran simpang tuuu Sad smile

20150412_094241

Korang nampak tak dbl detached house tu? …. mmg menarik perhatian … sblm ni tak perasan pun kewujudan rumah tu …rumah sapelah agaknya??? …. Winking smile

20150412_094648

Nampak tuuuu sinar mentari yg terik ….Nerd smile

20150412_093934

Kompleks Perumahan PRIMA juga nampak dgn jelas … bertuah sungguh mrk yg berjaya memiliki rumah ni …

20150412_094858

Sayup mata memandang …. Presint 11 mungkinkah yg paling luas ???

20150412_095148

Sempat gak nak berselfie Be right back…. kebanyakkan pokok di taman ni adalah yg jenis besar2 … mungkin utk memudahkan kerja2 penyelenggaraan …

20150412_094847(1)

Pondok wakaf juga ada disediakan …bolehlah nak rehat2 … Winking smile

Dah bisik pada my handsome … next week kita gi lagi yeee … tp awal pagilah … mesti lagi best …Open-mouthed smile

Grup wasap … Hj. Zol’s family … kalo berkunjung ke Putrajaya …jomlah kita beriadah di Taman Saujana Hijau nih ..Smile

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...