Wednesday, November 26, 2014

Joy Become Horrorrrrrr

Joy maknanya gumbira.....horror is the opposite....maknanya menakutkan or mencemaskan
Gini criternya....
Wolls baru jee pulang bercoti sempena coti sekolah...
Masih lelah....
Of coz we enjoy....
Tapi kita merancang.....Dia yg menentukan
Last nite....upon our arrival....my handsome keciciran paspot....hmmmm
Waduhhhh mmg horrorrrrrr....apa lagi mcm2 citer pasal pasport Mesia yg disalahgunakan.....
Got to take extra leave utk settlekan
Kena kembali semula ke airport.....
So wht we shud do jika hilang paspot?
Pertama2 check dgn balai polis airport....kot2lah ada someone yg hatinya baik jumpa pasport tu.....and serahkan di balai....
If tak ada pasport di balai....kenalah buat police report .... report ni mmg perlu utk mengesahkan pasport yg berkenaan dah hilang....if someone menyalah gunakan pasport tuu...kita tidak boleh dipersalahkan....so police report ni wajib....
Dah dpt report.....tunjuk pd security airport utk dptkan pass harian utk ke imigresen...ni sbb pasport my handsome cicir dalam arrival hall.....
But bfr that security dah call imigresen..and they said pasport ada pada mereka...Alhamdulillah..
Utk masuk ke pjbt imigresen .... make sure uolls pakai kemas....jgn pakai selekeh n pastikan pakai kasut not selipar....
FYI .... bg yg pakai selipar....sekuriti bermurah hati utk pinjamkan kasut..
SOP ni macam simple jer....tapi ketahuilah....bbrp kali wolls naik turun tkt 2 n 3 .....
Alhamdulillah, Allah telah pemudahkan segalanya....tqsm pada doa n solat hajat....ketahuilah masalah ni bukannya kecil jika tak jumpa semula pasport tuuuu...?
Sooooo gangzzzz kemana seterusnya destinasi kita???????
Terima kasih yg teramat sangat pd yg telah memulangkan pasport ke pihak  imigresen....hanya Allah yg membalas jasamu......

Posted via Blogaway

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...