Wednesday, August 27, 2014

Wordless Wednesday ~ 85 ~ Pita Bread become Mini Pizza

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

image

 

image

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

Wordless Wednesday ~ 84 ~Victoria Sandwich Cake …

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

image

 

 

image

 

image

 

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

Tuesday, August 26, 2014

29 Syawal 1435H – Olooo Comelnyeeee ….

 

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

Isnin muncul lagi …..

Monday Blues ????

Biasalah hari Isnin ….

Aktiviti wajib di hujung minggu …. mengemas, memasak, mencuci …

juga bertamu di taman syurga untuk bekalan di kemudian hari …

Islamic Quotes About Education (3)

image

image

image

Tapi paling best layan criter kartun di petang hari …..bersantai2 selepas seharian  mencuci, mengemas, berkebun dan yang sewaktu dengannya …. haha mcm budak2 pulak, ..

Zaman yg serba serbi digital ….  kartun pun dalam bentuk 3D …. seriously mmg beruntung anak2 zmn ini ….

Kartun 3D …. gambar sharp …. nampak hidup ….

Upin Ipin - Local katun 3D yg pertama di Malaysia ….. mmg popular ….

Watak utama ….. Upin n Ipin …. sikembar yg olo..olooo comeiiii..tapi dah berthn2 depa berdua ni tak besar2 ….. rambut pun tak tumbuh2 ….

image

Watak amoi Mei Mei …. comeiii dgn cermin mata besarnya … sebelah tu sape???? …. Mail …..

image

Kak Rose yg garang … tapi tetap comeiii

image

BoBoiBoy …. yg ni pun best jugakkk

Watak utama … of cozlah BoBoiBoy  diberi nama …

image

Yaya … cutelah …

image

Budak ni pun comeiii jugak … my handsome whn he was 5 yrs old …during our trip to Langkawi …

 

image

Budak ni mmg minat giler ngan katun2 nih … setiap kali bila katun ni muncul di kaca tv … jgn haraplah nak tengok chanel lain … tapi itu kisah dulu2…

Time flies ….. i wish …. my boy will never grow up ….

Talk about your blessings more than you talk about your problems

#selfreminder

 

Entri ini adalah tertunggak … suppose publish on Monday … Sad smile

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

Thursday, August 21, 2014

25 Syawal 1435H ~ Alhamdulillah ….

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Pagi tadi hujan …. dingin terasa ….

image

Petanda berakhirnya musim panas ?

Hujan atau panas …. semuanya dengan ketentuan dan kehendakNYA …

Musim dingin …. ke tempat kerja juga kena pakai yang berlapis2 ….

Sebab sampai di office lagilah dingin …. dingin aircond yg ada kalanya hingga menggigil2 …. freezing ……

Ni view pagi tadi …. usai menghantar jari untuk rekod kedatangan …

 

image

 

Nampak tu ada air bertakung …. lebat jugak hujan di sini … cahaya matahari juga tidak kelihatan … mesti menyorok dibalik awan nan putih …

Red heart

Ni pulak view dari bilik yg dipinjamkan … dah pinjam kena pulangkan …

Mungkin ini akn menjadi di antara view yg terakhir …. sebelum dipulangkan …

image

 

Cahaya matahari telah kelihatan …. di celah awan nan hitam … nak hujan agaknya …. hanya DIA yang tahu ….

View @ 2pm …. langit cerah ….. mentari juga bersinar …. keringlah dikau kain diampaian  ….

image

No matter how big ur house is … how recent ur car is … or how big ur account is … our grave will always be the same size …. stay humble …

#self reminder

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

Wednesday, August 20, 2014

Wordless Wednesday ~ 83 ~ Stressss ….

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

collage_20140308104257751

10603647_884432358253135_6396340768190933572_n

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

Wordless Wednesday ~ 82 ~ FAJR …Prayer Is Better Than Sleep

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

collage_20140310183235961

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

Tuesday, August 19, 2014

23 Syawal 1435H – Assalamualaikum …. Kami Nak Raya

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Hari ni 23 Syawal ….. 7 hari lagi kita akan melangkah ke bulan Zulkaedah …

Semakin hampir Syawal akan meninggalkan kita …. semakin galak acara rumah terbuka …. makan, makan, makan ….. tiada penamat dan penghujungnya …. selagi hidup selagi itulah kita perlu makan …. tapi dalam kita bergembira ingatlah saudara2 kita yg berada di Palestin, Syria, Mynmar, Afghanistan …. entah bagaimana keadaan mereka ? …… bgm sambutan Syawal mereka ? ….

Tak berupaya utk meletakkan diri di tempat mereka …. pasti tiada kemeriahan sambutan Syawal ….apalagi rumah terbuka ….. Sad smile

Peringatan utk diri sendiri …. usahlah membazir ….  Crying face

Syukur Alhamdulillah Malaysia masih aman, damai, harmoni …. wp pelbagai musibah telah menimpa …. I don't know smile

Red rose

Assalamualaikum ….. kami nak raya …..

biasakan dengar ucapan salam begini bila menjelangnya hari raya Aidilfitri ….

Bila salam disambut dan diberitahu …. Duit raya tak deeeee….Winking smile

Tiba2 suasana yg riuh tadi menjadi sepi …. petanda mereka berlalu pergi…..

Lalu kedengaran salam yg sama diucapkan di rumah yg lain …..

image

Ahhhhh amat berbeza cara sambutan hari raya kanak2 di zaman dahulu berbanding zaman sekarang …

Dulu2 … jika berziarah di waktu hari raya ke rumah kenalan yg dikenali …. tapi kini rumah org yg tidak dikenali pun nak diterjah …. pasti ada yang berkata …. alaaa raya …. nilah masanya utk berkenalan ….

image

image

Zaman ini ….  memberi duit di waktu sambutan hari raya telah menjadi budaya … bahkan ada anak2 yg tanpa segan dan silu meminta duit raya dari org yg tidak dikenali di hadapan ibubapa ….

Usah dipersalahkan anak2 bertindak demikian …..

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_tana ayesha

Friday, August 15, 2014

19 Syawal 1435H – Gajet Baru …. Asyiknyaaaa

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Jumaat datang lagi …..

Pantasnya masa berlalu …. 

image

Nak criter pasal gajet baru  wolls ..… jom tengok …

Tunjuk sikit dulu yeee ….

Red heart

Red heart

Red heart

Red heart

 

 image

 

Lagi sikit ….

Turtle

Turtle

Turtle

Turtle

 

image

 

Lagi ….

Rolling on the floor laughing

Rolling on the floor laughing

Rolling on the floor laughing

Rolling on the floor laughing

 

image

Okeh ni yg last …. full view …

Rainbow

Rainbow

Rainbow

Rainbow

 

image

Basikal senaman …. not for me …. i dah slim dari azali  … Open-mouthed smile

For my handsome …. Semoga bermanfaat …. kembali slim spt sebelum ….Thumbs up

 

Memang asyik sungguh mengayuh … pagi sebelum breakfast … petang balik dari sekolah …

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...