Wednesday, July 16, 2014

Wordless Wednesday ~ 80 ~Tiba-tiba rasa rindu ….

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

image

 

image

image

image

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

Friday, July 4, 2014

Kerana Terpaksa Ku Relakan ….

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Kerana Terpaksa Ku Relakan ….. Sad smile

Olooo…tajuk drama jee tuuu …. Disappointed smile

Drama yg disiarkan di TV3 … kul 7 pm Isnin – Khamis … waktu Maghrib kannnn … nape yee cite2 yg begini disiarkan di waktu yg begitu ???

Tapi bole jee nak layan …. tonton kan ado …

Setelah sekian lama tak layan drama2 yg disiarkan di waktu begitu …akhirnya terjebak juga … sebab dah tertengok …

Drama yg diadaptasi dr novel dgn tajuk yg sama .. oleh  Umie Nadzimah …

image

To me … jln citenya biasa2 jee …

Bolelah layannn …

Kisah Indah Harlina (kelazzz jugak nama ni… klasik gitu ….) … gadis kpg yg memiliki ijazah … bawa diri ke kota di hari perkahwinannya (sebab apa…entah tak tau sbb miss the earlier episode) …bekerja sbg PA kepada Datuk (lakonan Dian P.Ramlee) …kemudian menjadi anak angkat Datuk … jadi rebutan di antara 2 orang anak lelaki Datuk bernama Tajul … (owhhh Tajul … nama yg kini dianggap klasik … susah nak jumpa makpak bagi anak nama begitu ….) … bertemu semula bekas tunangan yg berkahwin dgn adik tirinya utk menutup aib keluarga ….. kesudahannya …. entahlah … agaknya apa yeee???

Those yg dah baca novel … mungkin tau …

Well … byk episode dah miss … nanti2lah tengok tonton …

Pelakon utama … tidak perlu diperkenalkan … sbb mmg sedia dikenali ramai …

image

 

image

Sesaje … nak update … di celah stress menyiapkan paper  … Disappointed smile 

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

Wednesday, July 2, 2014

Wordless Wednesday ~ 79 ~ Zakat Fitrah 2014

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

10511203_658424124246230_8418817644204535841_n

10492020_10152226426901723_5899230656941697952_n

10516888_10152226426871723_3695523133255553696_n

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]_thumbana ayesha

Wordless Wednesday ~ 78 ~ …. Ugly Truth ….

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

image

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

4 Ramadhan 1435H ….

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Akhirnya …. sampai juga tetamu yang dinanti …. Ramadhan 1435H

Alhamdulillah …. Ahlan Wa Sahlan …. ya Ramadhan …. bulan penuh keberkatan … bulan keampuanan …..

Hari ni dah 4 Ramadhan …….

Kejap jeee …. tak terasa masa berlalu … begitu pantas ….

So … usah bertangguh … jom sama2 beramal utk hari kemudian ….

10491171_727539197303517_1024445917691628489_n

Alhamdulillah Ramadhan kali ni …. masih lagi berkesempatan berterawih di surau yang terletak sepelaung jee dari rumah … maknanya surau tu dekat sgt dgn rumah … tak pergi memang tak patut ….

Imam solat di bulan pose ….. seperti tahun2 sebelum ni …. juga yg import dari Kemboja …

Skrg ni …. mcm dah jadi satu trend … imam solat pun diimport …

Tidak dinafikan …. imam yg diimport mmg bacaannya merdu … apatah lagi yg dari negara Arab …. maklumlah bahasa Al-Quran adalah bahasa harian mereka ..

Masjid/surau akan jadi sempit di awal Ramadhan … sesak … berduyun2 memenuhi surau/masjid….

Tapi tidak perlu bimbang … pilihan mmg byk …. nak masjid/surau yg mana? … yg jauh … atau yg hny sepelaung …sebab semuanya imam import … agaknya sebab itulah jemaah tidak hanya tertumpu di satu masjid/surau di bulan Ramadhan …

Selamat Beramal …. semoga beroleh Ramadhan yang diberkati …. Aaminn

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[1]ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...