Thursday, February 27, 2014

There With You …..

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Suddenly i become so energetic to create new entry for my blog….Open-mouthed smile

Hehehe …. noooo it is not that way ….

Actually i feel bored ….. Crying face and is trying very hard to overcome that annoying feeling …… Annoyed

Am falling in Red heart …..

Hehehe dont get wrong ….. coz i actually felt in love with this website.  This website publish text quotes as well as picture quotes ….. quotes to encourage u to keep going …. to remind u to be strong ….

Source

Have a pleasant evening everyone ….. Smile

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]_thumbana ayesha

Surah Al-Mulk

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Korang ada akaun FB/watsap???? Open-mouthed smile

Mestilah ado …. kannnnnn Winking smile

Bukan nak ceriter yg –ve pasal both social acc.  …. wp sebenor2nya byk yg –ve but it depends how u handle it ….

Me …. i hv acc for both social media …

Honestly for FB i more towards nak cari resepi n crafting disamping tu suka dpt info2 yg berguna berkaitan dgn amalan dlm kehidupan seharian demi utk menambah pahala bagi persiapan di sana kelak ….

So here i nak share this info …. berkaitan kelebihan membaca Surah AlMulk ….

Surah AlMulk …. 30 ayat

Ni pulak adalah fadhilat membaca Surah AlMulk jika dibaca setiap malam sebelum tido

Berkongsi apa yang saya baca mengenai kelebihan membaca Surah AlMulk setiap malam sebelum tidur.

" Sesiapa mengamalkan membaca AlMulk nescaya dibawa dia pada hari kiamat di atas sayap Malaikat serta wajahnya cantik seperti Nabi Yusuf,"
Nabi Muhammad SAW pernah bersabda : Surah AlMulk akan datang kepada Malaikat Munkar & Nakir dan memaksanya keluar tanpa melakukan apa2 kepada simati. Maka surah itu datang dan meletakkan kpd mulut simati dan mengucap selamat datang kpd mulut yg sentiasa membaca saya (AlMulk) dan selamat datang kpd dada yang sentiasa menghafal dan menjaga saya (AlMulk). Dan selamat datang kpd 2 kaki yang sentiasa berdiri membaca saya (AlMulk). Maka surah itu berada bersama simati di dalam kuburnya supaya simati tidak berasa kesunyian.

Subhanallah hebatnya AlMulk yg disebut Nabi Muhammad sebagai Al-Munjiah yg bermaksud 'yang menyelamat'.

Hajah Aishah Omar "JazakAllah Khair"

Jom korang smua amalkan …. start dari malam ni lepas solat Maghrib …. In Shaa Allah

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

Stresssss

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Stresss??? Crying face

Bohonglah kalo kata tak pernah stress ….

Banyak punca stress …

Berbagai cara untuk tangani stresss

Antaranya pergi bercuti ….

Atau tido …

Makan …

But of coz those solution does not overcome the streessss pb ….

Islam pun ado cara utk tangani stresss

So motif n3 ni …. nak share dgn korang cara utk tangani stress dari sudut agama Islam …

Meh rajin2kan diri utk membaca artikel yg i dpt dari emel officeku tempoh hari …..

STRESS

alaaaaa windunyer ……stresss ???…..

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[1]ana ayesha

Wednesday, February 26, 2014

Wordless Wednesday 61 ♥ Miss u .... ♥

Jam Putih

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Jam putih ….. eh bukanlah

Jam tangan yang talinya warna putih

Macam nihhhh

mb3hWPHYR_K-Zjk3AjfLiPQ

source

cantikkannnnn Winking smile

m-quWKBrZro_Y1nuEDSUGNg

source

Tetiba rasa fall in Red heart dgn jam2 tuh …. rasa teringin pulak … In love

Sape yg nak belikan??? Thinking smile

Sendiriklahhhh Sad smile ….

perhaps hadiah Gift with a bow utk diri sendirik this coming birthday Birthday cake…..

tapikan birthday i lambat lagii …..Broken heart

 

this entry merapu ….. for testing the WLW ….

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[1]ana ayesha

Thursday, February 20, 2014

Wordless Wednesday ~ 60 ….Wife vs Husband …

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

1384106477_Funny-Quotess-Photos

 

416860msbhhg1zjm_thumb_thumb_thumb_t[2]ana ayesha

Thursday, February 6, 2014

TEXTGRAM


::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!



trying to be creative..
..i used textgram for the wording..
this photo was taken in the bus during our visit to
Bangkok..

the text in the first pix. is beautifully illustrated in the pix. below
source:
FB
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...