Friday, September 21, 2012

Sealed With A Kiss

 

 

 

Korang pernah tak dengar lagu ni ??

Lagu ni originally by Brian Hyland (klu tak silaplah ….)

Lagu lama ……  tapi bila setiap kali ada majlis perpisahan pasti teringatkan lagu ni & alangkah indahnya lagu ini jika digubah liriknya bersesuaian dgn org yg diraikan di majlis perpisahan.  Lagu ni kalau dipersembahkan oleh kump koir pun rasanya sesuwai

Sebenarnya ada kisah di sebalik lagu ni …. waktu sekolah dulu

Kalo tak silap waktu tu di kelas form 3 ……kelas sebelah mengadakan jamuan perpisahan utk guru matematik …… member2 kelas sebelah tu mmg kreatif sbb the whole class nyanyikan lagu ni dgn liriknya diubah suai and cikgu matematik tu menitiskan air matalah  sbb sedih sgt dgr lirik lagu yg mmg dicipta khas utknya

 

 

Though we've got to say good-bye (though we’ve to say good-bye)
For the summer (for my teacher)
Darling, I promise you this (teacher, we promise you this)
I'll send you all my love (we’ll study hard)
Everyday in a letter (everyday in our school)
Sealed with a kiss ( ……… no idea!)
CHORUS:
Yes it's gonna be cold, lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my dreams
Everyday in a letter
Sealed with a kiss
I'll see you in the sunlight
I'll hear your voice everywhere
I'll run to tenderly hold you
But, Darlin' you won't be there
I don't wanna say good-bye
For the summer
Knowing the love we'll miss
Let us make a pledge
To meet in September
And seal it with a kiss
(instrumental)
(CHORUS)
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss

 

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...