Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday ~ 46 ~ Maths teacher with no arm

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!
 

Inspiring: Mary Gannon, a science teacher who was born without arms, teaches students using her feet

 

Mary Gannon

 

Proud: The number plate on Ms Gannon's car reads 'Happy Feet'

Source

Her name is Mary Gannon …… and the number plate on Ms Gannon's car reads 'Happy Feet' (the 3rd pic.)

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Friday, September 21, 2012

Sealed With A Kiss

 

 

 

Korang pernah tak dengar lagu ni ??

Lagu ni originally by Brian Hyland (klu tak silaplah ….)

Lagu lama ……  tapi bila setiap kali ada majlis perpisahan pasti teringatkan lagu ni & alangkah indahnya lagu ini jika digubah liriknya bersesuaian dgn org yg diraikan di majlis perpisahan.  Lagu ni kalau dipersembahkan oleh kump koir pun rasanya sesuwai

Sebenarnya ada kisah di sebalik lagu ni …. waktu sekolah dulu

Kalo tak silap waktu tu di kelas form 3 ……kelas sebelah mengadakan jamuan perpisahan utk guru matematik …… member2 kelas sebelah tu mmg kreatif sbb the whole class nyanyikan lagu ni dgn liriknya diubah suai and cikgu matematik tu menitiskan air matalah  sbb sedih sgt dgr lirik lagu yg mmg dicipta khas utknya

 

 

Though we've got to say good-bye (though we’ve to say good-bye)
For the summer (for my teacher)
Darling, I promise you this (teacher, we promise you this)
I'll send you all my love (we’ll study hard)
Everyday in a letter (everyday in our school)
Sealed with a kiss ( ……… no idea!)
CHORUS:
Yes it's gonna be cold, lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my dreams
Everyday in a letter
Sealed with a kiss
I'll see you in the sunlight
I'll hear your voice everywhere
I'll run to tenderly hold you
But, Darlin' you won't be there
I don't wanna say good-bye
For the summer
Knowing the love we'll miss
Let us make a pledge
To meet in September
And seal it with a kiss
(instrumental)
(CHORUS)
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss

 

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Thursday, September 20, 2012

Song …… Screen ….. Smoke …..

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Lama bebenor rasanya tak dgr rcgn motivasi pagi di radio IKIM ….. rasanya adalah dekat2 3 bulan sbbnya bulan pose hari tu masuk awal 7.30 am … but now back to normal 8 pm ….

Pagi tadi penceramah rcgn motivasi pagi bagitau ada 3 agenda “S” yg digunakan utk melekakan umat Islam i.e.

SONG

La ni byk benor pertandingan nyanyian ….. lengkap utk semua kategori dari yg kecik hinggalah yg di usia emas ……

 

SCREEN

full, screen icon

….. screen tentulah refer pd pc, laptop, ipad dan segala yg sewaktu dgnnya …. amat melekakan kalo dah mengadap screen ni ….. sampaikan bila di panggil pun dijwb kejap … kejap …. kejap ….. byklah kerja yg tak siap ….. hubungan juga  boleh jadi renggang ….

 

SMOKE

….. smoke ….…. budak sekolah pun pandai curi2 hisap rokok …. balik sekolah singgah kedai runcit beli sebatang rokok…. bila nak hisap rokok bungkus tgn dgn plastik spy tak berbau ….. nak hilangkan nafas berbau rokok?? minum berkarbonat kan ada …..

 

Sekadar berkongsi ….

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Ini Wallpaper ……… Bikin Aku Stress …..

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!
 
 
Sad smile
 
Sick smile
 
Confused smile
 
 

image

…. brp lama mcm nih ?????? tak kose nak memandang lame2 …. hiksss

 

…….. hanya pengarah shj yg boleh balik pukul 5 ptg …….

…… bagi tau isteri/suami supaya nasihatkan isteri/suami bersara awal …..

…….. kalo ada yg naik pangkat tapi tak pindah ……. saya terlepas pandang …..

……. sukar nak memadamkannya dari kotak memoriku …..

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Friday, September 14, 2012

UPSR is over but ……. The Aptitude Test ….. Mengundang Kontroversi

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Alhamdulillah, Jumaat kembali lagi …..

Yup UPSR is over ….. tapi sana sini ….. yeker??? @ hny dlm berita radio & tv …….. criter pasal ujian aptitud yg diambil oleh pelajar thn 6 sbg penamat kpd peperiksaan UPSR

Kontroversinya adalah …… dlm soklan 41 – 61 ada lima pilihan jwpan iaitu A, B, C, D & E …… tapi pd borang jwpan hny ada 4 pilihan jwpn  i.e. A, B, C & D jer ….

So bila tny budak kacak klu jwpan terbaik adalah E mcm maner nak tanda pd kertas jwpan …. and he said tulih jerlah E di kertas jwpan …… hahahaha jwpan budak kacak yg mmgnya jujur ….

Tapi pd yg dewasa ….. pastilah tertanya2 depa2 tu tak buat semakan ker utk pastikan pilihan jwpn pada kertas soklan dan kertas jwpan adalah sepadan …..

 

 

Mmg gitulah klu bebudak yg buat silap hahaha siaplah kena leter …. klu org dewasa yg buat silap …..

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Thursday, September 13, 2012

Last Day UPSR …..

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

HoHoHo hari ni hari terakhir UPSR ……

Source

Negeri Terengganu siang2 lagi dah meramalkan akn mengekalkan kedudukan teratas sbg negeri terbaik dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) buat kali ke-12 berturut-turut pada tahun ini.

Baca lengkap baca di sini

Mmg tak dinafikan soalan percubaan UPSR negeri Terengganu adalah mencabar berbanding negeri lain ……

 

….. sekolah budak kacak pun menyediakan minuman dan makanan ringan sewaktu peperiksaan UPSR ~ agaknya mrk ambik ikhtibar daripada apa yang diamalkan di sekolah di negeri Terengganu …..

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Wednesday, September 12, 2012

Wordless Wednesday

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

P1010314

P1010315 P1010316

P1010318

P1010319

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Tuesday, September 11, 2012

Dulu Penilaian Darjah 5 …… Kini UPSR

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Hari ni, esok dan lusa Ujian Penilaian Sekolah Rendah a.k.a. UPSR berlangsung

429817_497123686964368_1747451162_n

 

Zaman dulu peperiksaan ni di panggil Penilaian Darjah 5 …. waktu tu budak2 darjah 5 yg kena ambik periksa ….. tapi la ni sistem pembelajaran telah berubah budak darjah 6 pulak yg  kena ambik periksa.

 

UPSR / SK SEKSYEN 9

 

Yg termasuk dlm senarai budak ambik UPSR adalah budak kacak ni .....

 

P1060173

Gambar lama mmg kacak dan comei sgt …… SEMOGA BERJAYA DENGAN GEMILANGNYA! INSYAALLAH

 

Sebulan selepas UPSR …… cabaran yg lebih besar menanti UPSRA ….. lebih daripada 5 subjek …… sasaran 7A ….. bolehkah?

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Friday, September 7, 2012

It’s The Wallpaper ….. Ikut temalah

 

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!
 

Lama tak update pasal wallpaper pc di sini ….. Open-mouthed smile

As mentioned bfr …… wallpaper pc di sini adalah dikawal oleh tgn2 tertentu ….. maknanya tak boleh nak letak gbr sembarangan sesuke hati ….. kalo nak baca klik sini

 

Untitled

Wallpaper ….. menjelang Eidul Fitri 1433H ….

image

Wallpaper……. sempena sambutan Hari Kemerdekaan baru ni …..

 

image

Ni plak wallpaper yg terkini ……. sempena jamuan raya minggu depan …….

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...