Friday, June 22, 2012

Rong Reng ...... Rong Reng ......


::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!


Rong Reng ...... Its not wrong and its not mereng ..... its a shop selling souviner in Miri ...... 

Ini adalah kedai souviner yg sempat diterjah sewaktu kunjungan ke Miri ....

Harga of course jauh lebih murah berbanding kedai souviner di Bintang Mall yg kami terjah during the first day ..... 


segala mcm maknenek souviner ada  di kedai ni .... kemeja, t-shirt, purse yg bermanik2 (yg ni mmg popular dr Sarawak), kain batik Sarawak (tapi kain batik ela tak de pulak ..... ), key chain, fridge magnet, lada hitam pun ado, etc.etc.etc........ 


Gbr dr luar kedai .... loooooooooo gbr dlm kedai lupe nak snap




Hasil tangkapan di rong reng ....... harga tu sebelum proses tawar menawar


..... tapi apa yg bagusnya, tokeh kedai ni sudi hantar kami balik ke hotel dgn MPV toyotanya ...... dan dia kata lagi kalo nak dtg lagi just call n he can pick up at the hotel ..... pe lagi mmg berdoyon2lah yg ke kedainya dan berkepok2 jugaklah untung si tokeh ni ......
~ strategi buss yg baik utk ditiru ~



416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...