Monday, June 18, 2012

Isnin : Jerebu …….. Ponteng Sekolah

 

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Isnin tanpa diundang bertandang lagi

Masih terasa-rasa saat indah di pagi Ahad bersantai di sofa empuk di ruang tamu

Seperti semalam, hari ni jerebu masih melanda ……

 

P1000805

Hasil tangkapan @10:30 am dari jendela di aras 5 …….

Jerebu bermakna terdapat byk habuk di ruang udara

Sebab apa jadi jerebu ?

akibat dari pembakaran hutan secara besar2an di negara jiran juga di tanahair

Habuk ni bahaya utk yg sakit spt asma

JAS pun dah keluarkan arahan serta merta mengharamkan pembakaran secara terbuka di negeri yg semalam mencatatkan indeks udara tercemar yg tinggi : WPKL, Selangor & Putrajaya kecuali :

Pembakaran mayat, Pembakaran bagi tujuan keagamaan dan Majlis BBQ

Jerebu ni mcm dah jadi satu fenomena every year mesti jadik …… dulu2 tak ada pulak

Ponteng sekolah????

Dgn izin (mama jer yg boleh kasi izin tau!!!) budak kacak ponteng sekolah hari ni ….. gara2 jerebu ? ….. nope ….

alasan utk ponteng yg lebih kukuh  ialah ……

sejak minggu lepas sekolah buat latihan utk temasya sukan n budak kacak tak terlibat (tak minat + kaki bangku)  ….. so pi sekolah pun tak belajar dari pagi hingga waktu terakhir nak balik barulah masuk kelas n belajar 1 subjek

 

….  so lebih baik stay @ home and buat ulangkaji

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...