Friday, March 30, 2012

Dah Jumaat …..

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

Kejap jer dah Jumaat ….

Pagi tadi hadiri satu lagi mesyuarat agung persatuan

Mesyuarat pagi tadi dimulakan dgn ceramah agama, so nak kongsilah ilmu yg diperolehi pasal tidur …..

Dari Abu Hurairah, Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Kalian bila tidur, makasyetan membuat 3 ikatan di kepala kalian yang membuat tidur kaliannyenyak, kalau kalian bangun dan berdzikir kepada Allah maka lepaslah satu ikatan, kalau wudlu maka lepaslah ikatan kedua dan ketika sholat maka lepaslah ikatan ketiga, maka kalian akan bangun pagi dengan giat dan hati yang bersih, kalau tidak maka kalian akan bangun malas dengan hati yang keruh.” (H. R. Muslim)

Sumber

 

JOM AMALKAN

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU Winking smile

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Thursday, March 29, 2012

G.O.L.F.

 

Did u play golf ?

Credit

Did u drive a car named GOLF

http://www.notube.com.br/wp-content/uploads/2011/06/golf.jpg

Credit

Did u know ?

Those who play golf are GOLONGAN ORANG LUPA FAMILY  but some says those who play golf are GOLONGAN ORANG LUAS FIKIRAN

hahaha just joking Be right back  as i know about this during the mesyuarat agung this morning

have a nice thursday evening Winking smile everyone …..

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Wednesday, March 28, 2012

WORDLESS WEDNESDAY ~ 36 ~

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

404982_10150762778956983_401951976982_11320792_12646060_n

Source

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Semalam …….

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

PAGI SEMALAM

 

Pagi semalam dapat perkhabaran kakanda sahabat sekantor telah pergi menemui tuhannya sebagaimana yang telah dijanjikan ……..

Sumber

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk menziarahi kematian saudara seagamaku di Hospital Serdang

Ingatan untuk diriku …..

Janji ALLAH pada manusia bahawa

mati itu benar,

alam barzakh itu benar,

dibangkitkan di padang masyhar itu benar.

 

Bila sebut jer Hospital Serdang, terbayang kesukaran untuk mendapatkan tempat parkir kereta

Bukan omongan kosong tapi itulah hakikatnya, tempat parkir kereta di hospital yang pernah dikunjungi, Hospital Teluk Intan, Hospital Putrajaya, Hospital Selayang termasuk Hospital Serdang sesak dgn kenderaan bagai tpt membeli-belah yg sedang mengadakan jualan murah besar2an ……

Tengok papan tanda amaran kenderaan boleh ditunda jika diparkir ditepi jln tapi apakan daya papan tanda tu jadi perhiasan jerlah …..

Kredit

Ni pulak di laluan roundabout yg juga jadi tpt letak kereta

Kredit

Tapi kena juga beringat walau sesukar mana pun utk mendapatkan tempat utk parkir kereta, jangalah sesuka hati letak kereta anda di mana sahaja, sebabnya pernah ternampak di Hospital Putrajaya, kereta yang diletak di kawasan tempat letak kenderaan yang disediakan tetapi di luar petak disaman oleh PDRM wp kenderaan trsbt tidak menggangu aliran trafik kenderaan lain. Jika kenderaan diletak di tepi jalanraya juga amat berpotensi untuk disaman oleh penguatkuasa Perbadanan Putrajaya

******************************************************

PETANG SEMALAM

Petang semalam seperti biasa melewati laluan yg sama tapi alahai dlm beringat terkena juga ……

PoliceSpeedTrap-1

Ingatan untuk diriku …..

Pandulah kenderaan mengikut had kelajuan yang dibenarkan USAH TERTIPU DENGAN JALANRAYA YANG LUAS DAN ALIRAN TRAFIK YG LANCAR

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Monday, March 26, 2012

Testing …… Testing

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

image

 

tetiba jer rasa ada booster yg telah mengembalikan semangat Open-mouthed smile

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Thursday, March 15, 2012

Wordless Wednesday ~ 35~ Broadband OR Narrowband ?

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Status siang tadi ……

 

 

image

 

Status la ni ….

 

image

Agaknya siang tadi ramai on9, tu pasallah line tenet mcm siput …..

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Wednesday, March 14, 2012

WORDLESS WEDNESDAY ~ 34 ~ Ketahuilah ……

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

420636_258897514191453_212808898800315_583846_1360488657_n

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Monday, March 5, 2012

ALAHAI ……. Blogspot Pun Kena ?

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Blog pun kena blok ingatkan fb jer. 

Tapi kan kenapa pilih2 pc/user ……. ada yg kena blok ada yg tak ……

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Friday, March 2, 2012

Putrajaya Blackout

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

 

Ini kejadiaan yg berlaku sebentar tadi …..

Tengah syiok menjamu selera nasi arab yg dibawa pulang dari surau sempena bacaan Yasin dan tahlil, tiba2 suasana menjadi gelap dan sunyi

*BLACKOUT*

Lalu diselak langsir di jendela, memang jelas kelihatan (waktu tu langit cerah) suasana yang gelap

 P1000328

Memang gelap sungguh, lampu jalan pun padam

 P1000327

Bumbung yg tinggi tu surau, juga bergelap tapi sebenarnya masih ramai lagi ahli qariah yg menjamu selera di bawah khemah

Cahaya lampu tu dari kereta yg diletakkan berhampiran surau.  Cahaya yg menegak tu pulak lampu tangga sebuah apartment

P1000336

Lampu kenderaan menerangi malam yg kelam

Maka bermulalah pesta lilin …….

P1000333 

P1000334

   P1000337 

P1000338

Lilin ni dibeli bertahun dulu dan baru inilah digunakan …… sungguh berjasa

Bekalan letrik pulih sejam kemudian dan khabarnya letupan pencawang TNB di Bangi menjadi punca kejadian

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...