Wednesday, December 7, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ 28

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003


18-03-11_1245

18-03-11_1246 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Monday, December 5, 2011

HP SAUCE & TOBASCO SAUCE TIDAK HALAL

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Korang pasti kenal dan tau HP SAUCE & TOBASCO SAUCE sebab mudah diperolehi di kedai dan pasaraya. Sos ni juga digunakan secara meluas di rumah, gerai, restoran makanan segera sebagai penambah perisa dlm makanan contohnya sos steak, burger dan piza. 

Tapi sebenarnya, sos ini tidak halal sebab mengandungi asid deoksiribonukleik (DNA) babi, La ni semakin byk produk makanan yang digunakan dengan meluas oleh umat Islam mengandungi DNA babi, seharusnya umat Islam mesti sentiasa peka dgn berita semasa

Surat ni adalah bukti kedua2 sos adalah tidak halal

328442_181968598558604_100002363960436_385322_892096243_o 

Tapi kalau baca berita ni, kedua2 sos ni masih dipamerkan sederet dgn produk2 lain yg halal di rak terbuka …..

PRODUK jenama Tabasco dan HP Souce diletak sebaris dengan barangan halal di sebuah pusat beli-belah  di Kelantan.

 

Tak pernah beli sos ni sebab tak de logo halal tapi mungkin secara tidak sedar telah termakan di gerai, restoran atau kedai makanan segera, "Astagfirrullahhalazim"

Sunday, December 4, 2011

Kenduri Kawin Semalam

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Siang semalam pergi makan kenduri kawin member office di  Presint 16 (dgn  gigihnya menamatkan percutian utk menghadiri kenduri kawin nih, ikutkan kata hati haari ni baru mau  pulang)

Nak tunjuk kad undangan dulu …..

P1090912

Ni muka depan kad undangan

P1090913

Ni pulak bhg dlmnya, so sweet, ada karton2 maklumlah pengantin lelaki kerja dgn sy yg terbitkan siri  karton yg popular tu … betul, betul,betul, hehehe  

Sampai agak  lewat, dewan pun dah agak lengang tapi hidangannya mmg sedap (lupalah nak snap) ada nasi minyak, ayam masak merah, rendang daging … tapi yg paling best ada ulam dan sambal belacan juga ada ikan masin and my fav. acaar buah MEMANG BEST! rasa nak tambah tapi segan pulak, pencuci mulut juga disediakan, bubur pulut hitam dan agar2 merah, kuning n hijau ….. ceria

P1090910 

Warna tema purple ….. Tangkap dr jarak jauh jeeeer waktu nih pengantin bergambar dgn keluarga

289755_2655776322069_1485683558_32979810_585555959_o

Nilah  pasangan pengantin tu ….. cer korang perati pengantin lelaki tu …… kenal tak?

338605_2679279789641_1485683558_32988834_1986716045_o

Ehem …..ehem ….. SELAMAT PENGANTIN BARU SEMOGA KEKAL HINGGA KE SYURGA

~ Jangan mare, ai terambil gbr2 nikah dr fb byk sgt gbr yg cun ~

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Friday, December 2, 2011

Petua Hilangkan Masalah Rambut Gugur

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Lama benor tak bersiaran …….

Rambut korang gugur tak ????????……

hair loss

Hari tu …….. tak ingatlah bila, ana tertengok rcgn mengenai kesihatan dan kecantikan dlm bhs Tamil di TV2, (1Malaysia le katakan), opppppppppps jgn salah faham ana tak faham bhs Tamil tapikan ada sarikata ……

Memang menariklah rcgn tu …… lain dr yg lain byk info …….

Dalam rcgan tu ada satu segmen petua dari pakar perubatan India yg bercerita mengenai kegunaan buah pokok melaka dalam perubatan ayurveda.  Salah satunya adalah untuk hilangkan masalah rambut gugur

Korang pasti tau pokok melaka yg ada ditanam di negeri Melaka …..

Nilah rupernya pokok melaka …… mereka yg di negeri Melaka mesti kenal pokok ni, betul tak zafiranabilah ?

tree-at-river-bank.jpg

Sumber

Ini pulak buah pokok melaka

Sumber

Khabarnya buah pokok melaka ni byk khasiatnya …… juga boleh  dibuat jeruk tapi ana tak pernahlah rasa tapi jus buah pokok melaka ni pernahlah rasa waktu FLORIA 2011 yg lalu, rasanya pahit2 …..

Sumber

Okay cara nak hilangkan masalah rambut gugur …..

Buah pokok melaka dijadikan jus dan diramas dengan daun bunga raya  ……. kemudian disapu di kepala sebelum mandi, biarkan seketika sebelum dibasuh . Utk hasil yg memuaskan amalkan selalu ….. kena rajinlah, tak boleh hangat2 t*i* ayam yer

MUDAH JER ….. JOM CUBA ….. TAPI MANA NAK DAPATKAN BUAH MELAKA ? DI MELAKA ADA KER JUAL POKOK BUAH MELAKA ZAFIRANABILAH ?

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...