Thursday, November 17, 2011

Cite Jer : Ibadah Korban …..…..

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Yeye hari ni hari Khamis! Mcm mana mood kerja korang ?

Mestile suke kan ! Sbb esok hari Jumaat, lusa plak hari Sabtu yg mmg ditunggu2 ……hari Ahad tak pyh criterlah mmg semuanya suker !

Tapi yg paling suker pastinya budak2 sekolah sbb minggu ni minggu terakhir persekolahan thn 2011, starting next week bermulalah cuti sekolah yg maha panjang ……

blue-hair-girl-003

Mehle layan gbr2 disekitar ibadah korban yg lalu di surau berhampiran ……(wp cerita ni sebenarnya dah basi)

P1090804

4 drpd 7 ekor lembu yg telah pun dikorbankan demi memberi pahala kpd manusia

P1090807 P1090809 

P1090810 P1090814 

Kedudukan tempat lembu disembelih agak tinggi, jadi ini adalah kaedah yg digunakan utk memudahkan kerja ….

P1090805

Kerja-kerja melapah dimonopoli oleh kaum bapa

P1090812 P1090811

…… sementara menanti lembu dilapah, kaum ibu menyediakan rencah masakan

P1090818 

Tulang lembu utk dibuat sup

P1090815P1090813

P1090820 P1090821

Kaum bapa, gotong royong utk mengagihkan daging lembu

P1090817

Dah pun siap utk diagihkan ……

Berkat semangat bergotong royong di kalangan ahli qariah, semua kerja melapah, memasak dan mengagihkan daging dapat disiapkan sebelum azan zuhur berkumandang, ALHAMDULILLAH

416860msbhhg1zjm ana ayesha

1 comment:

  1. budak2 sekolah la yg seronok...yg bekerja..harapkan hujung minggu..

    jeles je tgk budak2 ni bercuti...hehe... :)

    apa plan cuti sekolah kali ni...? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...