Wednesday, November 23, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ 27

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

 

111117192256

 

111123112009 

Sumber

Kapal selam yang bakal dijadikan Muzium Kapal Selam yang pertama di negara ini

416860msbhhg1zjm ana ayesha

WORDLESS WEDNESDAY ~ 26

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!blue-hair-girl-003


MALAYSIA vs INDONESIA / BOLASEPAK / SUKAN SEA INDONESIA 2011

Sumber 

Alangkah baiknya jika berpakaian menutup aurat ……

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Tuesday, November 22, 2011

Harimau ‘ngap’ Garuda, Aummmmmmmmmmmmm !

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!blue-hair-girl-003Presentation2

Hari ni sana sini, org dok citer kejayaan skuad bolasepak Malaysia bawah 23 tahun,  Harimau Malaya membenamkan Indonesia 4 – 3 menerusi penentuan sepakan penalti selepas terikat 1-1 pada perlawanan akhir acara bola sepak Sukan Sea 2011 di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta malam tadi.

TAHNIAH! SKUAD HARIMAU MALAYA

Ini adalah di antara ‘aummmmmmmmmmmmmm’ rakan2 fb yg sempat dicapture sblm fb diblok menjelang 8.30am …….

Presentation1

 

Tuah Baddrol, belang Apek

Presentation36

Badrol Bakthiar “wira Harimau Muda” selepas menjaringkan sepakan penalti terakhir ……..

 

Kemenangan Malaysia mengatasi Indonesia utk menjuarai Piala Suzuki 2010 disambut dgn cuti umum keesokan harinya.  Perlu ker kemenangan kali ni diisytiharkan cuti umum juga ???????

 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Friday, November 18, 2011

Citer Jer : UPSR, Kejayaan Yang Amat Menyentuh Hati

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Hari ini hari Jumaat …….

Kejadian di hari semalam Khamis ~ UPSR diumumkan,

TAHNIAH ! pada semua tak kiralah dpt A atau dapat selain drpd A, yg pentingnya ianya dah berlalu, redha dgn keputusan yg diperolehi

Kalau tak dpt A adik2/anak2 ttp dpt belajar lagi, itulah yg bagusnya sistem persekolahan di negara kita.

Bagi yg lulus cemerlang, tidak bermakna anda akan sentiasa cemerlang kecuali terus berusaha utk mengekalkan kecemerlangan, diiringi dgn doa kepada yg Maha Kuasa

Bagi yg lulus bisa2 jer tidak juga bermakna anda gagal, berusaha utk menebus segala kesilapan/kelalaian/kekurangan …. teruskan usaha utk mengejar kecemerlangan juga jgn lupa panjatkan doa kepada yg Maha Kuasa spy sentiasa diberikan kekuatan, kerajinan utk berusaha.

Aba nak share gbr yg amat menyentuh hati ~ mereka yg tidak sempurna dari segi kesihatan tapi tetap berjaya melakar kejayaan mendapat keputusan yg cemerlang peperiksaan UPSR.  Pastinya kejayaan ini sesuatu yg cukup manis utk dikenang.

 

111117151817

Adik Muhammad Qayyim Nizar terpaksa melihat keputusan peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) yang diperolehnya dari jarak dekat akibat masalah penglihatan, di SK Kampung Sirih, Kota Bharu, Kelantan. Dia memperoleh 3A dan 2B. - Utusan

 

111117151321

Adik Syakirah Karim yang mempunyai penyakit sendi diberi ucapan tahniah oleh ibunya, Radiah Saden, 42, selepas pelajar SK Sacred Heart Bandar Hilir itu mendapat keputusan 5A pada peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), di Melaka. - Utusan/GAIE UCHEL

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Thursday, November 17, 2011

Cite Jer : Ibadah Korban …..…..

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Yeye hari ni hari Khamis! Mcm mana mood kerja korang ?

Mestile suke kan ! Sbb esok hari Jumaat, lusa plak hari Sabtu yg mmg ditunggu2 ……hari Ahad tak pyh criterlah mmg semuanya suker !

Tapi yg paling suker pastinya budak2 sekolah sbb minggu ni minggu terakhir persekolahan thn 2011, starting next week bermulalah cuti sekolah yg maha panjang ……

blue-hair-girl-003

Mehle layan gbr2 disekitar ibadah korban yg lalu di surau berhampiran ……(wp cerita ni sebenarnya dah basi)

P1090804

4 drpd 7 ekor lembu yg telah pun dikorbankan demi memberi pahala kpd manusia

P1090807 P1090809 

P1090810 P1090814 

Kedudukan tempat lembu disembelih agak tinggi, jadi ini adalah kaedah yg digunakan utk memudahkan kerja ….

P1090805

Kerja-kerja melapah dimonopoli oleh kaum bapa

P1090812 P1090811

…… sementara menanti lembu dilapah, kaum ibu menyediakan rencah masakan

P1090818 

Tulang lembu utk dibuat sup

P1090815P1090813

P1090820 P1090821

Kaum bapa, gotong royong utk mengagihkan daging lembu

P1090817

Dah pun siap utk diagihkan ……

Berkat semangat bergotong royong di kalangan ahli qariah, semua kerja melapah, memasak dan mengagihkan daging dapat disiapkan sebelum azan zuhur berkumandang, ALHAMDULILLAH

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Wednesday, November 16, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ 25

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

 

Sumber

Last entry for this week of WW  …..

416860msbhhg1zjm ana ayesha

WORDLESS WEDNESDAY ~ 24

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

 

ru_01.4

Sumber

416860msbhhg1zjm ana ayesha

WORDLESS WEDNESDAY ~ 23

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Sumber

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Monday, November 14, 2011

Cite Jer : Batuk oh Batuk ~ Uhuk! Uhuk! Uhuk!

 

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Batuk ni benar2 menggangu …… semakin petang semakin kuat pulak batuk ni

Tekad tak mau ubat batuk yg mengandungi dadah, so penawarnya adalah ……..

Gamad bermadu Habbatus Saudaa (jintan hitam)

 add, health, new, plus icon

Air suam

Ini pulak kelebihan Habbatus Saudaa

Pernah terbaca di blog Zarifalimin ……

Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan. Namun ilmu itu hanya untuk orang luar kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan dalam tempoh jangka masa yang panjang. Penduduk israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian.

Tapi nak harapkan penawar tak boleh jugak kena jugaklah pantang …… makanan bergoreng, minuman ais dan buah2an yg tinggi kandungan asidnya spt buah oren hendaklah dielakkan, so no fruits for now until my uhuk! uhuk! uhuk! is gone …….

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...