Friday, October 21, 2011

Cer Cite ………… Selamat Hari Lahir ……… Selamat Perbaharui Lesen

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-004

Korang mesti dah tau ………….

JPJ sedang menimbang cadangan menggunakan tarikh lahir dalam penetapan tempoh akhir bagi memperbaharui lesen memandu. Tujuannya utk membantu pemandu mengingati tarikh luput lesen mereka. Asas pelaksanaan skim itu ialah dengan membuat pelarasan tarikh tamat lesen memandu dengan tarikh lahir seseorang.

"Jika tarikh lahir individu tersebut yang akan datang tidak sampai enam bulan selepas tempoh akhir lesen memandunya, tiada bayaran akan dikenakan untuk pembaharuan,'' katanya.
Bagaimanapun jika tempoh antara kedua-dua tarikh itu melebihi enam bulan, bayaran pembaharuan yang akan dikenakan ialah separuh atau sebanyak 50 peratus.

Jika dikuatkuasakan serta merta, as for me confirm kena bayar separuh ~ tarikh tamat lesen memandu 26 Okt 2012 tapi my birthday hari ini lebih 6 bulan

Hepi birthday SJO, we share the same date !

 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

1 comment:

  1. kalau mcm sy..lesen mati bulan 6/2013...bdy bulan 8...maknanya free la eh...? ;)

    dok baca ulang2 ayat2 terakhir tu...nak bagi faham..

    " tp my birtday hari ini lebih 6 bulan"

    Birthday Ana ke hari ni..? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...