Friday, October 28, 2011

Pot….Pet…Pot…..Pet…

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Jumpa lagi !

Eh! kenapa makcik ni pegang kayu penggelek ni ……. marahkan sape le agaknya ?

membebel

Ni mesti kes berleter marahkan org2 yg disayangi, yelah kalau tak sayang takkan berleter ….. hahaha perempuan ni kalau dah mula berleter siaplah susah nak stop

Kalau dibandingkan dgn lelaki, wanita memang suka berleter …….. kenapa agaknya wanita suka membebel ?

The question number 1: explain what the problem is. (1)wanita mempunyai binaan otak multitasking

itu pasallah wanita boleh bercakap, bersembang, berleter dan buat kerja fizikal yang lain dlm satu masa yg sama, ni mcm syampulah 2 in 1 / 3 in 1 or maybe 10 in 1

perbezaan yg ketara di antara otak lelaki dan wanita semasa mereka bercakap ialah sel2 yg aktif bagi wanita terdapat di kedua-dua otak kiri dan kanannya dan bg org lelaki hny otak sebelah kanan jer yg aktif dgn kuantiti yg sedikit

* hebatkan jadi wanita *  cici-emoticon-003

so betullah wanita kata lelaki susah nak bercakap dan lelaki pulak suka kutuk wanita sbg makluk yg tidak henti2 bercakap

The question number 2: explain what the driving force of the problem. (2)tapi yg sebenarnya wanita hanya membebel pd org yg disayangi jer……. suami dan anak2

cici-emoticon-006

……… kalau tak dibebelkan byklah kerja yg tak siap ……..

 

Abg Hafiz pun selalu kata mama ni mcm minah pot ……. pet ……. pot …… pet …..

 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Thursday, October 27, 2011

Cer Tengok …….. The 4rd Wallpaper

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

blue-hair-girl-005

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

Apa khabar semua ?

Cer korang tengok wallpaper yg terkini di pc ana di sini ……

 

image 

Wallpaper kali ni lebih kepada announcing program baru yang ditawarkan …… arghhhhhhhhhhh malas nak cite panjang2, klu nak tau lebih lanjut klik sini (brosur) dan sini (borang permohonan)

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Wednesday, October 26, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ 21

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

 

Sumber

416860msbhhg1zjm ana ayesha

WORDLESS WEDNESDAY ~ 20

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

02-10-11_1134

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Monday, October 24, 2011

Cer Cite …….. Korang Pernah Tak Buat Seni Kolaj ?

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

Sekejap jer dah pun petang, cepat benar masa berlalu

So how’s your Monday so far ?

Macam ni ke ? 

302377_225547627507601_219494334779597_639631_276264197_n

Pict dr wall fb yer …… tq pada yg share

Kolaj ? Waktu sekolah dulu pernah tak buat seni kolaj ?

20-10-11_0750

Ini adalah hasil seni kolaj buah mangga (ada ke rupa buah mangga ?) yg disediakan secara bersama oleh grandma, Abg. Hafiz dan juga ana

Setiap kali bila nak periksa seni, mcm nilah, praktis dulu di rumah makumlah tangan mmg keras …….. tak berseni

Seni kolaj ni mmg menarik kalau google mcm2 imej kolaj yg keluar

Cer cite ….. korang pernah tak buat hasi seni ni …..

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Friday, October 21, 2011

Cer Cite ……… Apa Maknanya Bila Amaran Ini Dipaparkan ?

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-005

 

image

 

Cer Cite ……. Apa kesannya warning ini pada PC jika klik Proceed anyway ?

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Cer Cite ………… Selamat Hari Lahir ……… Selamat Perbaharui Lesen

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-004

Korang mesti dah tau ………….

JPJ sedang menimbang cadangan menggunakan tarikh lahir dalam penetapan tempoh akhir bagi memperbaharui lesen memandu. Tujuannya utk membantu pemandu mengingati tarikh luput lesen mereka. Asas pelaksanaan skim itu ialah dengan membuat pelarasan tarikh tamat lesen memandu dengan tarikh lahir seseorang.

"Jika tarikh lahir individu tersebut yang akan datang tidak sampai enam bulan selepas tempoh akhir lesen memandunya, tiada bayaran akan dikenakan untuk pembaharuan,'' katanya.
Bagaimanapun jika tempoh antara kedua-dua tarikh itu melebihi enam bulan, bayaran pembaharuan yang akan dikenakan ialah separuh atau sebanyak 50 peratus.

Jika dikuatkuasakan serta merta, as for me confirm kena bayar separuh ~ tarikh tamat lesen memandu 26 Okt 2012 tapi my birthday hari ini lebih 6 bulan

Hepi birthday SJO, we share the same date !

 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Thursday, October 20, 2011

Cer Criter …….. Why Long Time No Update ?

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-003

Korang apa khabar ?

Lamanya tak up date blog ……..

bloglist

Last update adalah a week ago ….. tu pun utk segmen Wordless Wednesday aka Rabu Tanpa Kata hanya letak gbr dan tak perlu kata apa2

Tapi segmen WW minggu ni tak sempat pulak nak join

Why long time no update ???????????????? No body ask actually ………. so tak payahlah criter ….. blue-hair-girl-005

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Wednesday, October 12, 2011

Thursday, October 6, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY

::~ Assalamu’alaikum wbt ::~

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

blue-hair-girl-004

Dear Thursday, its time for .……. Spontaneous Thursday a.k.a Spontan Khamis

Attended a CRITIQUE SESSION just now for one and a half hour …… but i think it should be called a …………………HELPING SESSION……….. klu guwe yg. present cam tu sudah lama kena sembur huh ………..blue-hair-girl-008

 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Wednesday, October 5, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ 18

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG! blue-hair-girl-003

Hari ni Rabu, msa utk entri WW/WORDLESS WEDNESDAY 

 

300827_260102584022544_100000684147272_849103_1316653612_n

 

Kerusi cantik, warna dinding pun cantik, purple ……………. mmg kelas kooooooooooo jah ….. tapi alahai ……  blue-hair-girl-008

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Tuesday, October 4, 2011

Wanna Share This ……..

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

blue-hair-girl-009

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

Bertemu lagi di petang Selasa yg dingin blue-hair-girl-010

Ana nak kongsi kata2 oleh Prof. DiRaja Ungku Aziz …….

7 kategori sikap manusia di dunia ……. korang yg mana yer? (jawap dlm hati jer lah blue-hair-girl-001 )

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Tukar lagik …….. The 3rd Wallpaper

::~ ASSALAMU’ALAIKUM WBT ~::

blue-hair-girl-005

hAI! hALO! aLOHA! sELAMAT sIANG!

Apa khabar semua ?

Ingat tak lagi entri mengenai wallpaper pc yg dikawal sepenuhnya oleh kuasa ghaib …………

wallpaper1 

image

wallpaper2

image

Kini wallpaper bertukar lagi ……..

image

 

Tak suka …… Tak suka …… blue-hair-girl-008

 

416860msbhhg1zjm ana ayesha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...