Friday, August 19, 2011

Lawatan Semula ke Kampus 2

::~ Assalamu’alaikum wbt ~::

Alhamdulillah dgn izin ALLAH pencipta langit dan bumi serta segala isi alamnya, dapat juga menulis entri ni, setelah tertangguh sekian lama dan bertukar tajuk berkali-kali. 

Ingat tak lagi mengenai entri sebelum ni, tentang lawatan ke Kampus 2, pejabat baru yang sepatutnya kami pindah pada Jun yg lepas.  Tapi itulah manusia hanya merancang tapi ALLAH yg menentukan segalanya.  Apa yg dirancang tidak menjadi kenyataan.  Dan setelah berteka-teki, akhirnya pada 5 Ogos yg lalu kami pun berpindahlah ……. berpindah di bulan puasa yer, sungguh tak dijangka ……

Sebelum berpindah, kami telah beberapa kali melakukan lawatan semula ke Kampus 2 dan lawatan semula tu lebih menyeluruh termasuklah ke aras 5 yg akan menjadi pejabat baru kami

Jom tengok gbr hasil dari lawatan tersebut

 DSC05022

Parking lot adalah di antara kemudahan yg wajib ada dan ini adalah di antara parking lot yg paling hampir dgn tangga utama ke Pusat Pentadbiran (tangga Batu Caves, kata izan) …… tak byk, rasanya tak smp pun 30 lot, tapi memang jadi rebutan di waktu pagi, siapa cepat dia dapat ……. pada awalnya, ana pun parking di sini, tapi skrg dah tak kuasa  nak mendaki tangga Batu Caves tu …… mengah jugak wp ai ni slim melim jer …..

 269782_222483581117778_100000684147272_717685_700031_n

Nilah dia tangga Batu Caves tu, tangga ni jadi laluan utama utk smp ke lobi, seterusnya ke lif dan akhirnya ke destinasi masing2.  Adalah lebih kurang 30 anak tangga.  AWAS sila pastikan anda adalah cergas utk mendakinya ……. pastikan juga kasut anda cukup selesa utk berlari jika dah terlambat ……

DSC04996

Ini rupa tangga dari lobi, ada 3 landing so kalau terjatuh taklah teruk sgt cederanya sbb ada landing tu ……

Bila dah pindah, memasing pandailah mencari jln utk tidak mendaki tangga ni, tapi tetap kena mendaki tangga juga tapi taklah sebanyak tangga Batu Caves ni.

*************************

Setelah penat mendaki anak tangga, sampailah di lobi nan indah ni ….. 

DSC05007

Receptionist counter yg telah siap sepenuhnya, berlatarkan warna diraja, kuning. Di bhg atas tu yg mcm burung tu sebenarnya ada lampu yg memancarkan pelbagai warna purple, oren, pink mmg terpesonalah apa lagi di waktu mlm mesti lagi cantik

Bergambar tu mesti sbg kenangan …….. diperkenalkan di antara  ahli rombongan cik kiah yg turut serta dlm lawatan

DSC05009

Gbr ni tak nmp kaki daaaaaaaa  ……. nway thanks to Yang Arif, eh tinggi jugak ai kan!

******************************************************

Next kami naik ke aras 5 pusat pentadbiran

DSC05004

Bgn ni menempatkan unit akademik, r&d, pentadbiran, kewangan, IT, korporat n pejabat boss besar

****************************************************

Dah pun smp aras 5

DSC_0241

Ini adalah laluan masuk utama di aras 5 …….. Misi seterusnya, meninjau2  work station …….. bilik tu tentulah utk pegawai jer ……

DSC_0242 DSC_0243

 DSC04958 DSC04965

Sebelum beredar ke lokasi yg lain, wajib bergbr sbg kenangan

060720111031 

*************************************************************************************

Seterusnya meninjau-ninjau ke lokasi utk seminar yg akan diadakan tahun depan

 DSC05014

Dewan Jubli, kapasiti 1,000 org utk acara perasmian seminar

DSC05020 DSC05017 

DSC05018

DSC05019

**************************************************************

Sebelum beredar singgah di break up room.  Bilik ni khas utk seminar yg melibatkan bilangan peserta di antara 100 – 250 org

DSC_0299

Memasing tersenyum manis, tapi yg sorang tu tersenyum jambu ……..

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...