Tuesday, July 12, 2011

Sambungan Catatan Sempena Lawatan ke FLORIA 2011

::~  Assalamu’alaikum w.b.t ~::

Ini adalah sambungan dari catatan sempena lawatan ke FLORIA 2011 hari Sabtu lepas

*******************************

Seterusnya kami melawat show garden SUK Johor.  Pada ana, show gdn ini paling unik, kreatif dan praktikal, kenapa? Jom layan gbr sambil tu ana terangkan

P1090056

Kolam bertingkat berwarna merah yg ceria dgn gabungan bunga mawar, pokok paku, pokok keladi dan pokok kaktus

P1090073

ni kolam dr sudut yg lain

P1090058

Ni pulak macam air terjun ~ juga terdapat gabungan pokok mawar, pokok keladi dan pokok ati2

P1090057

air pancut yg diletakkan di atas lantai ~ yg berwarna purple tu sebenarnya adala air yg seolah2 keluar dr lantai/tanah

P1090055

balang yg dipenuhi dgn air yg berwarna-warni sebagai pembahagi ruang  di dalam taman

*************************************************

Show garden Jab Lanskap Negara (kalau tak silaplah …… )

P1090069

Ini pun unik juga …….. dr celah susunan bunga ros di dinding keluar air pancut

****************************************************************

Berbagai acara sebenarnya diadakan sempena FLORIA 2011.  Satu daripadanya adalah pertandingan melukis dan mewarna. Lukisan yg menang dipamerkan di tembok di kawasan FLORIA diadakan

P1090065

 

Abg Hafiz bergbr di hadapan tembok yg dimaksudkan ~ tembok tu pun dihias dgn kreatif sekali

Jom tengok dgn lebih dekat lukisan yg telah dipertandingkan

P1090066

Tema lukisan ~ Mawar untuk selamanya

P1090067

Ini antara lukisan yg menang …. mawar merah

P1090068

 

Ini lagi lukisan yg menang

Dengan itu tamatlah sudah catatan sempena lawatan ke FLORIA 2011 pada hari Sabtu ~ nantikan catatan lawatan pada hari yg seterusnya

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

4 comments:

  1. g tak sempat nk posing2 kt tempat johor ni....sbb ramai sgt org le..

    ReplyDelete
  2. suka dgn konsep balang air warna warni tu...nice.. ;)

    esok nya pergi lagi...?

    ReplyDelete
  3. @Mama Gee yelah ma show gdn johor ni mmg ramai org, ana smp 2x visit baru boleh ambik gbr

    ReplyDelete
  4. @nabilah_2908 hari ahadnya kami pergi lagi dan bergbr sakan nanti ana update n3 sabar yer

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...