Monday, June 20, 2011

Denda Kutip Sampah

::~ Assalamu’alaikum wbt. ~::

Alhamdulillah akhirnya diizinkanNYA utk menulis lagi di sini setelah berhibinasi selama 5 hari gara2 modem buat hal.  N3 yg terakhir sebelum berhibinasi adalah Wordless Wednesday nampaknya betul2 wordless sehinggalah n3 ini disiarkan 

*****************************************

Hari ni nak cerita pulak pasal denda kutip sampah.  Kejadian ni berlaku bulan lepas, Mac sewaktu perhimpunan pagi Isnin.  Jom lihat siapa yang kena denda kutip sampah …………………

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

clip_image001

04-08-09_1835 My prince charming,  Abg Hafiz hehehe kesian dia, kesian dia ……… Katanya lagi ramai juga yang kena denda kutip sampah.  Khabarnya guru disiplin yang keluarkan arahan untuk kutip sampah tu cikgu baru bertukar dari sekolah lain.

Sebab apa kena denda? sebab ni ………………..

P1070318 Kedudukan  logo sekolah berada di bawah tanda nama pada pakaian seragam sekolah

Logo sekolah & tanda nama ni dibeli pada tahun 2007 sewaktu Abg. Hafiz di tahun 1. Jika pakaian seragam sekolah ditukar baru, logo dan tanda nama tetap maintain guna yang lama.  Begini jugalah kedudukan logo sekolah dan tanda nama ni pada setiap pakaian seragam sekolah Abg. Hafiz selama 4 tahun, sejak 2007 – 2010.

Perkara kecil saja, jangan kecoh-kecoh, zasssssss sekelip mata dipindahkan logo sekolah ke bahagian atas tanda nama pada setiap pakaian seragam sekolah (maklumlah  mamanya mempunyai kepakaran untuk mengendalikan mesin jahit, tapi memang malas nak menjahit baju sendiri)

P1070285 Sempat lagi ambil gambar ……..

Tadaaaaaaaaaa dah pun siap

P1070286

  Tidak ada niat untuk menyalahkan sesiapa hatta diri sendiri, sekadar bercerita lalalala

416860msbhhg1zjm ana ayesha

3 comments:

  1. cikgu dia nak test power kot...perkara kecil diperbesarkan..huhu...

    tp ok juga...sesekali kutip sampah kt sekolah sndiri.. :) :)

    ReplyDelete
  2. @nabilah_2908 yup betul tu di rumah sepah2 jer sbb ada alam flora

    ReplyDelete
  3. hehe hal kecik je..
    tp kebetulan kot sbb sekolah dh byk sampah sgt
    tu yg dikerah budak2 tu kutip :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...