Wednesday, April 6, 2011

Laman Web Haram

Assalamu’alaikum wbt

Hari ni nak cerita pasal laman web yg diharamkan di sini.  Jangan salah faham! laman web haram ni tiada kaitan dgn isu porno/lucah dan yang sewaktu dengannya

Jom tengok laman web yg dimaksudkan, mungkin sama dgn laman web yg diharamkan di tempat korang

1.  Facebook.com ~ laman web ni dah lama disekat, gara2 terlalu ramai yg online dan main game.  Akibatnya tenet jadi slow + …… tapikan dah di blok pun tenet masih umpama kura2 jugak, di mana ye silapnya ? (gua tak kisah fb diblok, gua tak fanatik fb, sekadar memeriahkan dunia fb, kwn2 fb pun masih boleh dibilang dan semuanya gua kenal, kecuali adalah sorang dua)

 

escan5

 

Apa jua yg berkaitan FB dipaparkan warna hitam kelam

escan7

bosch ai pernah tanya, adakah pelik seseorang tu tak de akaun fb? ha, sape nak tolong jwp? silalah beri pandangan, tq

 

2.  Blogger.com, yg ni petang Isnin minggu ni dah mula diblok, tak blh akses akaun blogger/blogger in draft, bermakna  no comment/reply comment, hanya boleh baca, belek dan telek jer n3 di blog yg ai suker singgah …… huhuhuhu kejam

escan6

 

3.  U Tube ~ yg ni pun lama dah blok, alasannya ada yg tengok cerita korea yg dibintangi oleh aktor/aktres yg cun melecun, haaaaa terkejut jugak, betul/tidak tak pasti!

escan8

4.  Yg terkini yahoomail & gmail ~ apa rasionalnya? hny mrk yg berbuat demikian shj yg tau

Mungkin byk lagi laman web yg telah diharamkan yg ai tak tau ………… tpt korang mcm mana pulak?

p/s ~ mmg berbaloi2 haramkan laman web yg melekakan tapi berlaku adillah, jgn pc sendiri dikecualikan

 

416860msbhhg1zjm (1) ana ayesha

7 comments:

  1. semua dah kena haram ek..kat ofis yaya pun sama..dia yang haramkan tp dia lg rancak online FB ... tak cukup desktop internet dgn blackberry lagi...haih...

    yaya guna proxy yg boleh detect server...hihi..so boleh la buka blog bila rasa nak buka..hihi...

    ReplyDelete
  2. kalau semua di haramkan...tk payah la ada internet kt situ..huhuh..

    kalau sy..waaaa...!!! mau meroyan kalau kena block sana sini...terutama blog..huhuh... :)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY - DILLA ADY

    ReplyDelete
  3. saya pun x paham la kak sampai email yahoo pun nak block.....baik x yah bagi internet senang....kalau server email x der problem x la hangat hati sangat.....ni mcm C***I......

    ReplyDelete
  4. @YAYA AZURA
    hi Yaya! dulu mmg guna proxy tapi lani proxy pun dah kena block huhuhu

    ReplyDelete
  5. @nabilah_2908
    mmg blh meroyan esp bila blog kena block

    ReplyDelete
  6. @Laizan
    dah blh akses yahoo mail mcm ai buat tu, just update

    ReplyDelete
  7. hanya FB dan Youtube jek dibLock...
    Blogger still boleh guna..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...