Thursday, March 17, 2011

Roti Poket

Hari ini 17 Mac 2011.  Bersiaran dari TI sempena cuti-cuti sekolah.  

Okay terus ke tajuk n3 ni Roti Poket.  Teruja ingin mencuba roti poket setelah di promo oleh sicantik manis MiiSzLuLLaBy 

Jom tgk gbr roti poket my version yg tak brp nak elok jadinya tapi ttp sedap dan menjadi kegemaran Abg Hafiz.

 P1070024

  Ana guna sausage ayam Ramly yg ditumis sebagai filling.  Seeloknya roti poket ni diletak sayur salad/tomato tapi Abg Hafiz mesti tak berkenan.

Cara buatnya mcm ni,

Bahan2 utk buat roti poket:

Roti sandwich

Telur

Serbuk roti ~ ana guna yg ready-made

Inti

Cara menyediakannya:

1.  Ambil 2 keping roti sandwich, lapiskan dan nipiskan dengan menggunakan penggolek doh

P1070199 P1070200

2. Celupkan roti yg telah dinipiskan ke dalam telur yg dipukul sedikit dgn garam.  Pastikan keseluruhan roti disaluti telur.

3.  Ratakan roti dengan serbuk roti.  Pastikan keseluruhan roti dilitupi  dengan serbuk roti

4.  Goreng roti dengan sedikit minyak.  Setelah  elok kuning di kedua2 belah, angkat dan toskan

P1070203

5.  Potong roti kepada 2 bhg secara menyerong

6.  Belah di bhg tengah roti untuk membentuk poket

P1070204

7.  Isikan inti ke dalam poket tersebut

P1070023

P1070032 Nyam…….nyam ……nyammmmmmmmmm …….. sedapnya

416860msbhhg1zjm (1)[5] ana ayesha

3 comments:

  1. eh...senangnya...best lak tu..

    nk cuba lah...huhu..thnks..sudi share menu yg menarik ni...rasa mcm teruja lak nk try...hehe.. :)


    jom ke APA KATA HATI pulak,
    SELALU KEKERINGAN IDEA ??

    ReplyDelete
  2. sedap nampak.. nak try gak r nanti haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...