Thursday, February 24, 2011

Kampus 2

Jumaat minggu lepas, 18 Feb 2011, ana n colleague seramai 13 orang telah melawat Kampus 2 iaitu pejabat baru yang bakal kami huni pada Jun 2011

185888_188151271217676_100000684147272_502689_7664367_n Nilah dia di antara ahli rombongan Cik Kiah yg terlibat dlm lawatan tu (tapi sebenarnya tak ada sorang pun bernama Kiah, Pah adalah)

Kampus 2 ni lengkap, semuanya ada pusat pentadbiran, pusat akademik, pusat penyelidikan, kuarters staf, asrama pelajar, dewan, kompleks sukan dan sebagainya.  Pendek kata serba serbinya cukup  utk melengkapkan Kampus 2 ni sbg one stop center penyelidikan dan akademik.

Jom kita mulakan lawatan ke Kampus 2

185832_188149804551156_100000684147272_502645_3288033_n Ini adalah main enterance dr gate 1 Putrajaya

183444_188149697884500_100000684147272_502642_4588585_nJika masuk melalui main enterance, gate 1 Putrajaya akan jumpa bgn ni dulu.  Bgn yg gah ni adalah bgn utama di Kampus 2.  Dari depan, bgn ni berbentuk melengkung.  Bhg bgn yg tinggi tu bakal menempatkan unit pentadbiran, penyelidikan dan akademik.  Di bhg bwh bgn terdpt receptionist counter, dewan besar, bilik kuliah, bilik persidangan, kafe dan lain2 lagi.

diffangle

Nilah rupa bgn utama jika dilihat dari sudut yg berbeza.  Apalah agaknya nama bgn ni nanti? Menara ……….

dewan

Bhg dalam dewan utama, warna tema dinding merah & kelabu

hostel

Asrama pelajar. Terdapat 2 jenis asrama yg bakal menempatkan pelajar sijil dan profesional

184888_188153937884076_100000684147272_502762_7166113_n

Dari asrama pelajar nampak view ini.  Bgn di atas bukit tu terletak di Precint Diplomatik, Putrajaya, Satu2nya bgn kedutaan yg telah siap dibina. 

viewlib

View dari dalam library yg masih kosong

182912_188152327884237_100000684147272_502719_3195053_n

Kompleks sukan yg akan dilengkapi dgn padang bola dan trek

182792_188152527884217_100000684147272_502723_8163102_n

Kompleks sukan boleh dilihat dari bgn utama. Opss kekasih gelap sape nih? hehehe jgn marah tuan

viewtop

Ni pulak view dari tkt 2 main bldg, yg ada tasik tu tentulah Putrajaya, yg nampak bgn sek tu area Bangi

Sebelum menamatkan sesi lawatan, kami sempat bergambar mengabadikan kenangan di hadapan logo jabatan yg tak berapa siap

183268_188154641217339_100000684147272_502775_6343246_n

I’m one of them, cuba teka yg mana satu?

p/s ~ Perpindahan ke Kampus 2 dijangkakan pada Jun 2011, nak ikut laluan mana yer dr rumah ke Kampus 2, ikut highway @ ikut jln dlm yg byk traffic light?

416860msbhhg1zjm ana ayesha

7 comments:

  1. saya teka kak ana yg tudung pink tu... betuk ke x?

    akak pensyarah ek?

    ReplyDelete
  2. teruja tak nak pindah tmpt baru...?

    kalau sy...sy jln yg bnyk traffic light tu dekat...bila pergi kerja...boleh la ikut jln tu..

    bila balik..ikut highway...mcm sy selalu buat...so tkde la stress sngt bila nk balik...laju jer perjalanan...x bnyk berhenti2.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    HAIWAN BERWARNA PELIK

    ReplyDelete
  3. @RaJa NuRuL FaTiN gud try dik but i'ii never2 will be a lecturer sbb tak minat

    ReplyDelete
  4. @nabilah_2908 teruja? mmg teruja termasuk bab nak kemas brg2 apalagi nak pilih laluan kalau ikut jln dlm ada byk traffic light kena keluar awal dr biasa

    ReplyDelete
  5. yang mana satulah agaknyaa sis ana ni ek? g kena panggil akak ke? sorry kalau selama ni asek bahasakan dgn nama aje..

    ReplyDelete
  6. @Ogy hi mama tq sudi singgah.

    hehehe cubalah teka yg mana satu ai

    ReplyDelete
  7. trek tu nampak menarik boleh ler merempit kat situ nanti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...