Tuesday, January 18, 2011

Perth ~ Day 2 ~ Part 8

Kalau nak baca Perth ~ Day 2 ~ Part 7 klik sini

Cruise Fremantle ~ Perth

Sebelum ke Fremantle Port, kami telah singgah di Fremantle Market. 

fremantlemarket Fremantle Market adalah di antara bangunan bersejarah di Fremantle Port City. Kredit : bestperthguide.com

Fremantle Market telah dibina pada akhir abad ke 18 dan masih lagi beroperasi hingga kini.  Terdapat lebih kurang 140 gerai yang menjual pelbagai jenis barangan.

Jom tengok suasana di dalam Fremantle Market.

P1050919 P1050911

 P1050912 P1050913

 P1050914 P1050915

P1050916 P1050917 

Fremantle Market terbahagi kepada 2 bahagian iaitu yang menjual barang kering (souviner, barangan kraf & kudapan) dan barang basah (sayur & buah).  Harga souviner di sini jauh lebih mahal berbanding di Perth. Taklah bershopping sakan di sini, sekadar membeli souviner sebagai kenangan.  Geramlah tengok buah2an seperti mangga dan pisang segar2 tapi alahai mahalnya baik beli jer di Malaysia.

buahan Kredit : en.wikipedia.org

416860msbhhg1zjm ANa ayesha

4 comments:

  1. stuju ngan akak, souvenir kat market ni memang mahal...saya cuci mata je kat sini... time akak pergi ceri dah ada ke kat market ni? sebab time saya pergi, ceri x de lg

    ReplyDelete
  2. @RaJa NuRuL FaTiN buah ceri mmg tak de masa tu. kalau ada mesti akak rembat juga sebab tak pernah lagi rasa yg ceri fresh

    ReplyDelete
  3. kalau kat Malaysia...lebih kurang macam pasar payang kt gannu tu la kan..? :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    POPULAR ??

    ReplyDelete
  4. @nabilah_2908 pasar yg mcm nih mmg ada di mana2 negara dan biasanya jadi tumpuan pelancung sbb tulah hg barangannya mahal

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...