Thursday, December 30, 2010

Piala Suzuki 2010 Milik Malaysia

Malaysia menjuarai Piala Suzuki 2010.  TAHNIAH kepada team Harimau Malaya dan jurulatih K. Rajagobal


Setelah menunggu selama 14 tahun, akhirnya Malaysia berjaya membawa pulang Piala Suzuki 2010 dan hadiah A$100,000.  Malam tadi pasti ramai yang bersorak riang Malaysia menang aggregate 4 -2


Peristiwa di belakang tabir, antaranya

Penyokong Indonesia dengan sepanduk yang memberikan gambaran provokasi yang memberi maksud "kalahkan "perompak" sia" 

Penyokong bola sepak Indonesia yang turut mengaitkan watak animasi Upin & Ipin ke dalam kancah perlawanan akhir bola sepak Piala Suzuki AFF 2010 di Stadium Gelora Bung Karno, Indonesia (bermakna UPIN & IPIN mmg popular di Indonesia)

Pasukan Harimau Malaya dilindungi oleh 5 kereta perisai untuk ke Stadium Gelora Bung Karno 

Kedutaan Malaysia  menjadi stadium ke 2 gara-gara penyokong Harimau Malaya tidak mendapat tempat yang sewajarnya di Stadium Gelora Bung Karno

Tapi khabar yang paling menggembirakan rakyat Malaysia adalah pengumuman cuti oleh PM hip2 horay


p/s ~ dengarnya ada pekerja swasta yang tidak dibenarkan bercuti esok

ana ayesha 

5 comments:

  1. laki kau kena keje halfday..
    nasiblah..
    keje dgn cina
    nak buat macamana..

    ReplyDelete
  2. tahniah Malaysia.. :)

    mula2 boss mcm tkmo bagi cuti...tp petang sikit berubah fikiran...bagi cuti..hoyeh...hoyeh..!! :)

    pas tu lak...tiba2 je berita kat hotfm keluar...kata jika majikan tk bagi cuti...majikan kena bayar lebih pada pekerja..sbb kena kerja time cuti umum...

    kebetulan..boss ada...sy kuatkan volume radio tu...hehehehehe...(^_^)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    LAYAN HINDUSTAN

    ReplyDelete
  3. salam kenal dari akak
    dikk akak nak tanye boleh ??

    mcm mana nak buat scrool pada configure blog tuu yg mcm kat sblh tuu utk senang nak tgk blog list kita .. hanya scrool jer ..
    thanx dikk :)

    ReplyDelete
  4. Syabas Malaysia kerana dapat memenagi Piala Suzuki.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...