Tuesday, December 7, 2010

Kenderaan di Australia

Sewaktu jalan2 di bandar Perth terjumpalah kenderaan dlm gbr di bwh ni

 P1060200 Skuter ~ di Malaysia ada skuter ni tapi tempat duduk tu yg amat menarik perhatian.  Nampak begitu selesa warga emas ni menggunakan skuter ni.

P1050965

Ini tram ~ kenderaan ini digunakan di MAHA bbrp thn lalu, MAHA 2010 ada ke tram ni ?

P1050966

Di Perth, tram ini digunakan utk membawa pelancung di sekitar bandar Perth

P1050967

Terjumpa tram ni di pelabuhan Perth ketika turun dari kapal (Captain Cook Cruise) dari Fremantle ke Perth melalui Swan River

P1050857

Coaster yg disambung dgn tpt barang.  Kenderaan ini memang digunakan dgn meluas di Australia.  Gambar ini diambil di Fremantle

P1060073

Kenderaan 4x4 ini bersambung dgn caravan.  Gambar ini diambil di Mandhurah

P1050708

Bas 2 tkt yg tidak berbumbung di bahagian atas juga digunakan untuk membawa pelancung di sekitar bandar Perth

3 comments:

  1. kalau kt malaysia..mmg tk boleh la guna bus xde bumbung..hehe.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    DIY BLOG TEMPLATE

    ReplyDelete
  2. kat maha ada lagi tram tue..instead of tram,rapid bus pun ada..hahaha

    ReplyDelete
  3. kak ana, slalunya skuter tu utk orang disable or orang tua yg x kuat nak jalan. kat oz diaorng mesra OKU sbb tu dia buat skuter cam tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...