Monday, December 27, 2010

Balik Kampung hohoho Balik Kampung

Balik kampung hohoho balik kampung hati riang.  Setiap kali  balik  Teluk Intan, hati  kami pasti riang. 

Dalam  perjalanan ke Teluk Intan, selepas melewati pekan Bidor, kami pasti singgah di gerai di Kg. Simpang 3 Bidor utk menikmati laksa/mee yang enak dan harga pun murah, tak rugi singgah.  Menu yang ditawarkan mee kari, mee sup, mee rebus dan yang menjadi favourite ana, laksa yg best kuahnya pekat.

Kedudukan gerai tidak jauh dari lampu isyarat menghala ke Teluk Intan dari arah pekan Bidor.

image2379 Ke arah Teluk Intan susur ke kiri dari arah  pekan Bidor.  Kredit : blog.gilachess.com

 P1060641 Gerai berkonsepkan gerai terbuka yang beroperasi  hingga petang

P1040847 Gerai terletak berhampiran lampu isyarat dari Bidor – Teluk Intan

P1040836 P1040835

Aksi Abg Hafiz dengan air sirap kegemarannya

P1040842 P1040840 P1040841

Abg Hafiz share mee sup dgn grandma

P1040844

Alhamdulillah …….. kenyang dah

P1040845 P1040846

Abg Hafiz teruja melihat ibu ayam dan anak2nya, maklumlah dibesarkan di bandaraya

3 comments:

  1. kenapa abang hafiz tak tangkap satu ayam tu..balik bela kat umah hehehe

    ReplyDelete
  2. @suri solehah idea yg baik tapi di putrajaya dilarang memelihara haiwan ternakan

    ReplyDelete
  3. oh...ana org perak ye.. :)

    hmm...terbayng2 kan laksa la pulak sekarang ni..hehe.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    BERTEMU KEMBALI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...