Wednesday, November 10, 2010

Mesyuarat oh Mesyuarat

Hari ini hari Rabu, esok ~ hari Khamis (hari batik seMalaysia), lusa ~ hari Jumaaat (Abg Hafiz jgn ponteng solat Jumaat yer sayang), tulat ~ hari Sabtu (Abg Hafiz kerjanya ngadap tv jer tgk kartun), tonggeng ~
hari Ahad (jom jln2) ................yeeeeeeeeee tak sabar nak jumpa hari Sabtu dan Ahad. Tapi nak sampaikan ke hari Sabtu dan Ahad, berat juga rintangan yg perlu dilalui.

Mengimbas kembali apa yg berlaku semalan, hari Selasa.


Pagi Selasa hadiri mesyuarat, dari jam 8.30am hingga 1.55 pm. Ada minum pagi jer ~ set 2 ketul kuih dan air (yg ni duit gomen).  Menu tambahan nasi lemak ayam, sedap (yg ni boss belanja, boss belanja mkn lagi yer, boss kan ada duit keraian).  Tujuan mesy utk bentang laporan penyelidikan, mesy. tu tak lah kalut sangat sbb ana sbg sekretariat jer.

Petang Selasa sambung lagi mesy.  Tujuan ~ brainstorming utk tajuk research & infor  paper 2011.  Memasing bawak tajuk yg dicadangkan dan dibuka kpd perbincangan utk kritikan, ulasan dan cadangan.  Mesy laju2 (ala2 storm gitu), sbbnya mesy mula pukul 4 pm, sejam kmd, pukul 5pm memasing dah gelisah nak balik (ni bagi yg ada tjwb menunggu di rumah, bagi yg bujang trang tang2 mrk bersantai jer).  Terlajaklah jugak mesy smp 5.30 pm. Tu pun tak habis bincang, mungkin petang ni ada lagi mesy.



Hari Jumaat ni ada lagi satu mesyuarat mula pukul 8.30 am pukul berapa habis entahlah?  Tapi mestinya smp ptg, hari Jumaat waktu kerja singkat sangat 12.15 pm dah mula lunch hour.  Kebarangkalian mesy drag smp lunch hour adalah tinggi.  Siapa nak belanja mkn lunch hari Jumaat ???? Sudah semestinya boss, boss kan ada elaun keraian.


Mesy Jumaat nanti agak mencabar, kena uruskan mesy dan juga bentang proposal.  Proposal info paper tahun 2011.  Advance kan 2011, akan muncul selepas 51 hari, tapi proposal dah kena bentang utk kelulusan boss besar.  Kalau  tajuk proposal tak diluluskan kenalah pulak cari tajuk lain, harapan tajuk yg ana bentangkan nanti, boss akan suka dan luluskan.  Kalau tak lulus ..................... wahhhhhhhhhhhh kena cari tajuk lain!!!!!!!!!

Proposal tak siap lagi walaupun dah ada tajuk, asyik stuck jer tak ada idea nak tulis.  Apa pun proposal tu mesti siap kalau tak nanti kena bebel.  Nampaknya kena do more reading dan search utk topik tu.

Next week 15 hb monday ada lagi satu meeting.  Ape lah depa ni org lain sibuk nak cuti sambut aidiladha di kpg tapi mrk sibuk nak meeting.  Layan jerlah symp.

1 comment:

  1. seminggu penuh dgn meeting jer la eh...huhu..

    p/s : jom pi blog sy...ada sesuatu utk kamu.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    APA KATA HATI GIVEAWAY

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...