Saturday, October 23, 2010

Program IQRA di Masjid Putra

Hari ni hari Sabtu.  Bagi staff gomen macam ana, hari Sabtu adalah hari cuti dari kerja2 di pjbt.  Tapi hari Sabtu hari yg paling sibuk dgn kerja2   di rumah.  Tapi hari ini aktiviti di awal pagi Sabtu adalah berbeza.  Bezanya pagi2 lagi dah ke Masjid Putra, Putrajaya


Nampak tu kerusi biru plastik, di situlah acara perasmian dan motivasi utk pelajar diadakan
Sebabnya,  Masjid Putra di Putrajaya ada anjurkan Program IQRA bersama Perpustakaan Negara Malaysia.  Jadinya pukul 8.30am  kami ke sanalah.  Abg Hafiz masuk pertandingan hafazan.


Sebelum bermula acara yang ditetapkan, satu ceramah motivasi telah disampaikan oleh angkasawan Malaysia yg baru2 ni melangsungkan perkahwinan Datuk Dr. Sheikh Muzaffar Abdul Shukor.  Dapatlah tengok beliau dari dekat.  

Tulah dia angkasawan yg dimaksudkan, orgnya manis.  Tetap setia dgn uniform angkawasan. 
Datuk Dr. Sheikh Muszaffar juga telah mengedarkan secara percuma buku Mengapai Bintang.  Buku ni mengenai perjalanan hidup beliau dan keluarga serta mengenai arwah adiknya yang telah meninggal dunia. 

Inilah buku tu ...... gbr kecil tu arwah adiknya yg dimaksudkan
Datuk Dr. Sheikh dijemput kerana beliau merupakan Ikon Membaca yg dilantik oleh  PNM.  Pada sesi ceramah motivasi, Datuk telah bercerita mengenai  pengalamannya berada di angkasalepas.

Perasmian program IQRA telah dilaksanakan oleh Ketua Pengarah PNM.  Persembahan nasyid oleh Aishah turut diadakan.  Suara Aishah mmg best spt yg biasa didengar dan klu tak silap suaminya turut menemani.

Ini gbr dr laman web Masjid Putra.  Pada hari kejadian Aishah pakai baju dan tudung pink sweet jer .... tak sempat ambik bgr

Pelbagai aktiviti diadakan antaranya adalah Pembudayaan Tulisan Jawi.  Abg Hafiz turut serta jugalah.


Ini  antara aktiviti yg Abg. Hafiz sertai.  Membentuk ayat dgn tulisan jawi.
Tu jerlah aktiviti  hari Sabtu,  esok Abg. Hafiz akan sertai pertandingan menulis Jawi anjuran Pusat Perkhidmatan Kejiranan  Putrajaya.


1 comment:

  1. hmm..
    syheik tu baju dia bau badek tak?!
    baju melayu takde meh?!
    boringlah tgk dia baju same..
    xder sponsor ker?!
    hafiz..
    sedap nama ko nak..
    mudahan ko jadi hafiz ulung satu masa nnti.
    insyaa Allah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...