Monday, September 27, 2010

~SaUsAgE RoLL~

Sausage roll antara kegemaran Abg Hafiz.


Bahan-bahan yang diperlukan adalah sausage dan roti canai segera.  Caranya macam ni :

Sausage ayam (ana guna jenama Ramly, yakin halalnya) dicelur sebentar.  Toskan.
Roti canai segera dibahagikan kepada 4 bahagian
Letakkan sausage di atas satu bahagian roti canai 
Balut sausage dengan roti canai segera
Susun di atas dulang pembakar yang telah disapukan mentega/marjerin
Buat slash pada roti canai menggunakan pisau dan sapukan kuning telur

Bakar suhu 180 darjah celsius selama 20 minit (ni oven ana yer)
~~SELAMAT MENCUBA~~

2 comments:

  1. sy lak..biasanya leperkan roti potong..balutkn dgn sausage..celup telur then goreng.. sedap gak..

    balut dgn roti canai ni belum try lagi.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    SEANDAINYA

    ReplyDelete
  2. @nabilah_2908 yg tu pun biasa buat tapi ana buat selepas celup dgn telur golek dgn serbuk roti.

    sausage balut dgn roti canai ni mcm mkn puff

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...