Thursday, September 30, 2010

~KaRiPuFF SeGeRa~

Karipuff segera ni amat popular di dunia masakan cyber. Biasanya ana buat bila ada tetamu yang datang secara mengejut. Cara membuatnya pun mudah.

Bahan2nya:

Roti canai segera
Inti kentang (boleh gantikan dengan sardin, kaya)
Kuning telur
Cara membuatnya:
Roti canai segera di bahagikan kepada 4 bahagian
Letak inti di atas 1 bahagian roti canai segera
Lipat roti canai segera
Guna garpu untuk membentuk di bahagian tepi karipap supaya kemas
Susun karipuff di atas dulang yang telah disapu dengan mentega/marjerin.  Sapu kuning telur. Bakar pada suhu 190 darjah celcius selama 20 minit

~SELAMAT MENCUBA~

4 comments:

  1. wah..nice lah..boleh try

    tapi biasanya roti canai segera dh siap di goreng sikit kan...tp ana punya...putih bersih lagi...

    or ana guna roti pratha..?

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    CONVERT VIDEO DARI FB KE BLOG

    ReplyDelete
  2. @nabilah_2908 roti canai segera yang ana guna adalah yang tidak digoreng lagi. biasanya boleh didapati di pasaraya besar

    ReplyDelete
  3. aduh...
    bilalah n ak bikin pecah dapur lagi...
    malas tol skunk since baru baik demam ni..
    adoi!

    ReplyDelete
  4. @Sidratul Muntaha baru baik dari demam, bila selera mkn dah ok mesti tak malas

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...