Tuesday, August 10, 2010

~~Tutorial : LinkWithin : Macam mana nak buat ?~~

Soalan ni  taylor swift..XD dan ajikecik yang tanya macam mana nak buat "Anda mungkin juga meminati".   Ayat ni dipaparkan di hujung setiap posting diikuti dengan thumbnail  seperti di bawah ni.....


Ramai blogger yang dah buat tutorial ni.... tapi ana upload di sini for my reference dan juga untuk yang bertanya.  Sebenarnya senang jer. Tak perlu login. Caranya macam ni...
1.  Log in blog anda
2.  Klik linkwithin - akan keluar skrin seperti di bawah

3.  Isi maklumat yang diminta .... boleh pilih bilangan link - 3 stories/4 stories/5 stories ikut kesesuaian lebar blog.  Kalau blog anda backgroundnya warna gelap, tick pada kotak yg berkenaan.  Dah siap isi borang, then klik get widget dan akan keluar skrin seperti di bawah.


4.  Klik Install Widget - akan keluar skrin seperti di bawah.


5.  Klik Add Widget akan keluar skrin ni pulak.


5.  Pautan LinkWithin akan dipaparkan di side bar.  Untuk menjadikan LlinkWithin berada di hujung entri, drag LinkWithin ke bawah Blog Post seperti skrin di bawah ni .....


6.  Klik save then view blog.  Siap ...... senang aje.

3 comments:

  1. tq!!!nk blaja paste gamba dr internet and wat link tu cemana pula.. :)

    ReplyDelete
  2. Tq.. dhjadi linkwithin.. Sgt seronok :)

    ReplyDelete
  3. time kasih atas tutorial :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...