Thursday, July 15, 2010

TUTORIAL~~GaMbAr KeLuAr Di TaB WiNdOw Yg BaRu~~

Bila klik pada gambar yg ada posting, gambar tu keluar di tab window yg baru dan aku boleh terus baca n3 tanpa gangguan.  Klik gambar di bawah dan lihat hasilnya.




Macam mana nak buat ??????


guna kod ni  target="blank" 

Caranya :
Log in dashboard
Klik pada posting>new post atau edit posts (kalau nak edit post yang dah publish)
Upload gambar dlm posting
Dah siap posting, klik edit HTML
letak kod (color merah) mcm contoh di bawah


<a href="http://1.bp.blogspot.com/_PUHIdA1J71k/TD79RMEg1al/AAAAAAAAAQ0/f2jhWC01XqA/s1600/P1040478.JPG" imageanchor="1" style="margin-left;lemstyle='margin-left;lem;margin-ght:lem; "target="blank">="400"





Aku upload tutorial ni utk rujukan newbie macam aku

1 comment:

  1. wahhhhhhhhhhhhhh...dasat!!dh ada blog!macam xpercaya!!keep it up!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...