Wednesday, July 14, 2010

~~ fLoRiA 2010~~

~fLoRiA 2010, Persisiran Tasik, Presint 2, Putrajaya~~ 

Dialog di Awal Pagi

Abg Hafiz  :  Jom kita pergi floria
Aku : Kita pergi esok je lah.... hari ini kan puasa.... nanti penat... kalau ada gerai jual makanan tak boleh beli
Abg Hafiz : Kita beli je lah.... buka puasa nanti makanle
Aku : Malaslah.... jom pergi nilai 3 ada member card day di KK 
Abg Hafiz : Apa istimewanye nilai 3.... jom kite pergi floria
Aku : Esok le.......... 
Abg Hafiz : Ok! kalau pergi nilai 3 nak beli kereta mainan

Bila dengar pasal kereta mainan yang harganya beratus ringgit di KK tu aku ubah fikiran lebih baik pergi floria.  

Tinggal di Putrajaya kenalah pergi..... kalau tak rugi. So lepas siap kerja rumah yg tak pernah habis, pepagi lagi aku pergi dengan Abg Hafiz dan grandma.  Pukul 9 am sampai di lokasi.  Parking kereta senang sebab orang belum ramai lagipun  cuaca nyaman  

Sampai je Abg Hafiz ambik gambar pintu gerbang. Taman pertama yang kami lawati .......... taman Perbadanan Putrajaya...... cantik2le bunga2nya.  Rupa2nya rancangan SPM RTM disiarkan secara langsung dari taman ni..... pengacara (tak tau siapa namanya..... sebab dah lama tak tengok rancangan ni) sedang temuramah penyanyi..... (siapa??? entah tak kenal).  Taman ni ada kincir air macam di Belanda.  Apa lagi Abg Hafiz sibuk le bergambar (memang dia jelah yang bergambar).


Pintu gerbang bunga tema heliconia





Tempurung kelapa dijadikan sebagai sempadan ~ idea yg bagus 


1 Malaysia - floria 2009 pun ade.  Abg Hafiz likes this logo very much

Yang ketara floria kali ni.............. kebanyakan taman selain daripada bunga, mesti ada jambatan.  
Abg Hafiz sibuk jugale cari taman anjuran sekolahnya bila dah jumpa sibuk jugale snap gambar.  







Agenda menarik.... melawat ke gerai ..... macam2 gerai ada ....... batik, barangan kraf, pokok bunga & buah etc.  Melayang jugalah duit .... hasil tangkapan jus kordial dan halwa rozel..... tapi yang paling menarik plak  biru dengan tulisan May Allah bless this home ada hiasan bunge ros dari tanah liat.

Penat juga berjalan tapi tak semua taman & gerai dilawati ...... kena pergi lagi ni..........
Balik kul 11.30 am selepas perasmian oleh PM...... cuaca dah panas.  Pavilion (tempat yg ada aircond) tak dapat masuk sebab kena tunggu PM lawat dulu baru boleh masuk

Abg Hafiz gembira, aku bahagia ...... hati kami berbunga2 ...... lalalala




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...